Federalna ministrica obrazovanja i nauke

Duraković uručila diplome i nagrade najboljim učenicima osnovnih i srednjih škola u FBiH

Federalna ministrica obrazovanja i nauke Jasna Duraković jučer je u Sarajevu uručila diplome i jednokratne novčane nagrade za 54 najbolja učenika osnovnih i srednjih škola u Federaciji BiH u školskoj 2022/2023.

Duraković je naglasila da će resorno ministarstvo nastaviti provoditi aktivnosti za najbolje učenike sa svim školama u BiH u želji da prvenstveno ta djeca ostanu u BiH i da znanje zadržimo u zemlji.

“Ponosna sam što danas slavimo njihove uspjehe koji predstavljaju nadu za budućnost ove zemlje”, rekla je Duraković.

Izrazila je nadu da će ih današnje nagrade potaći da dalje tragaju za znanjem i dodala da vjeruje da će postići puno jer podrška neće izostati.

Lucija Vujica koja je završila OŠ “Ivana Brlić Mažuranić” u Ljubuškom zahvalila je Federalnom ministarstvu obrazovanja i nauke što je prepoznalo trud i uspjeh učenika i što ga promoviše na način koji će motivirati buduće generacije.

Učenik 4. razreda Srednje tehničke škole u Bugojnu Enis Prijić naveo je da je danas važan dan kada se afirmiše uspjeh najboljih učenika jer će oni sutra graditi Bosnu i Hercegovinu.

Također, Duraković je na svečanosti uručila priznanja i za 55 osnovnih i srednjih škola koje su davale podstrek da učenici postignu vrhunske rezultate.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.