Federalna ministrica obrazovanja i nauke

Duraković u Turskoj: Fokus na jačanju obrazovne saradnje

Federalna ministrica obrazovanja i nauke Jasna Duraković je tokom boravka u Turskoj  posjetila Tehnički univerzitet u Istanbulu (ITU) i Tehnološki park (TeknoPark). Ova posjeta je, navodi se u saopćenju Ministarstva, bila prilika za razmjenu iskustava i ideja o inovacijama u obrazovanju i tehnološkom sektoru.

Ministrica Duraković upoznala se sa inovativnim projektima i istraživačkim radom koji se provode u ovim institucijama. S predstavnicima Univerziteta i Tehnološkog parka razgovarano je i o mogućnostima saradnje sa obrazovnim institucijama u BiH, te razmjeni studenata i nastavnika.

Iz Federalnog ministarstva navode da je ministrica Duraković posjetila i Srednju školu “İSOV” u Istanbulu, gdje je s domaćinima razmijenila iskustva i ideje o zajedničkim projektima i aktivnostima u području obrazovanja koje bi mogle obogatiti obrazovne programe u obje zemlje. Ovom prilikom, istaknula je važnost ovakvih posjeta koje omogućuju stvaranje mostova među mladima i promicanje razumijevanja i saradnje između dvije zemlja.

Inače, ministrica Duraković boravi u trodnevnoj posjeti Turskoj s ciljem unapređenja odnosa i saradnje u obrazovanju. Ova posjeta, koja se održava o temi “Obrazovna saradnja između Turske i BiH”, ima za cilj jačanje veza između obrazovnih institucija dvije zemlja, te promicanje razmjene znanja, iskustava i najboljih praksi, saopćeno je iz Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke/znanosti.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.