Federalna ministrica obrazovanja i nauke

Duraković razgovarala sa predstavnicima Međukulturnog vijeća BiH, fokus stavljen na obrazovanje i nauku

Federalna ministrica obrazovanja i nauke Jasna Duraković razgovarala je jučer sa predstavnicima četiri kulturne institucije koje čine Međukulturno vijeće Bosne i Hercegovine.

“Na sastanku je razgovarano o mogućnostima saradnje, rješavanju statusnih pitanja ovih organizacija, ali i o trenutnim aktivnostima. U fokus su stavljene tematike usko vezane za obrazovanje i nauku”, navodi se u saopćenju Federalnog ministarstva.

Međukulturno vijeće je osnovano na temelju Sporazuma o saradnji četiri temeljne organizacije kulture naroda Bosne i Hercegovine, potpisanog u oktobru 2020. godine u Sarajevu, a koje čine Bošnjačka zajednica kulture “Preporod”, Hrvatsko kulturno društvo “Napredak”, Srpsko prosvjetno i kulturno društvo “Prosvjeta” i Jevrejsko kulturno-prosvjetno i humanitarno društvo “La Benevolencija”, saopćeno je iz Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.