Federalna ministrica obrazovanja i nauke

Duraković: Obrazovanje treba da spaja, educira, modernizuje i priprema za život

Federalna ministrica obrazovanja i nauke Jasna Duraković pozdravila je danas u Sarajevu učesnike “Balkan Youth Challengea” na kojem se takmiče mladi iz Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Kosova, Njemačke i Srbije.

Taj događaj ima za cilj unapređenje poslovnih vještina kod djece i mladih, a internacionalni timovi takmiče se u kreiranju marketinških planova za kompaniju Mega-Trans d.o.o. iz Visokog.

Pozdravljajući prisutne, ministrica Duraković je istakla da je ovaj događaj koji okuplja mlade iz različitih kutaka našeg regiona, simbol nade i zajedništva.

“U vama vidim sjaj budućnosti i to me ispunjava radošću i optimizmom. Upravo u ovom smjeru treba da ide obrazovanje. Jer treba da spaja, educira, modernizuje i priprema za život, a vi to radite. Kao ministrica obrazovanja i nauke, ali i kao profesorica koja je provela mnoge godine dijeleći znanje ali i učeći od svojih studenata, duboko sam dirnuta vašom strašću i posvećenošću. Vi ste dokaz da mladost nije samo doba života, već stanje uma, stanje puno snova, ideja i neograničenih mogućnosti. Snaga koja vas pokreće, potrebna je i kao pokretač za naše društvo. Stoga, evo, po ko zna koji put, apelujem, nemojte napuštati domovinu, radimo skupa da bi nam ona bila bolja”, kazala je Duraković.

Dodala je da je to takmičenje sjajna prilika za mlade talentirane ljude da unaprijede svoje vještine snalaženja u izazovima s kojima će se u budućnosti susretati u svojim poslovnim okruženjima.

“‘Balkan Youth Challenge’ nije samo takmičenje; to je putovanje, avantura u kojoj ćete otkriti nove vještine, upoznati inspirativne ljude i, što je najvažnije, otkriti više o sebi. Vi niste samo budućnost BiH i ovog regiona, vi ste njegova sadašnjost, svjetlost koja vodi put ka boljem i sjajnijem sutra – ustvrdila je Duraković te poželjela mladima sreću i uspjeh u svim poduhvatima, u čemu će imati i punu podršku Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke”, saopćeno je iz te institucije.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.