Federalna ministrica obrazovanja i nauke

Duraković: Nužna nam je potpuna digitalizacija obrazovanja

Federalna ministrica obrazovanja i nauke Jasna Duraković razgovarala je sa predstavnicima Svjetske banke u BiH. Na sastanku je, između ostalog, razgovarano o stanju u obrazovanju i budućoj saradnji, a ministrica Duraković je goste upoznala i sa trenutno najaktuelnijim problemima s kojim se suočava obrazovanje u Federaciji BiH.

“Nužna nam je potpuna digitalizacija obrazovanja, a cilj nam je i osigurati obrazovanje dostupno svima temeljeno na savremenim obrazovnim politikama. Otežavajući faktor predstavljaju reforme obrazovanja, dok, s druge strane, imamo i problem prijevoza učenika, poput onoga u Jablanici”, naglasila je ministrica Duraković.

Dodala je da je na sastanku predložila zajedničko rješavanje problema u okviru projekata ove organizacije.

“Zakon o studenskom standardu nam je jedan od prioriteta iz oblasti visokog obrazovanja, a o aktivnostima u izradi i mogućoj podršci smo također razgovarali sa predstavnicima Svjetske banke u BiH”, rekla je ministrica Duraković.

James Gresham iz Svjetske banke upoznao je ministricu Duraković o aktivnostima koje poduzimaju u kontekstu obrazovanja u BiH.

“Došli smo u fazu da nastavimo pružati podršku obrazovanja i za tekuću godinu te su ove konsultacije s ministricom važne da shvatimo potrebe u kojima bi mogli dati svoj doprinos. Bilo nam je važno iz prve ruke čuti koje su potrebe obrazovanja u Federaciji BiH. Do sada smo imali sjajna partnerstva u BiH na projektima obrazovanja u BiH. Iskreno se nadam odličnoj saradnji i sa Federalnim ministarstvom obrazovanja i nauke”, istaknuo je Gresham.

Predstavnici Svjetske banke u BiH ovom su prilikom predstavili i iskustva iz funkcionalne analize obrazovanja, s posebnim fokusom na preduniverzitetsko obrazovanje, te najavili podršku na konkretnim programima u kontekstu unapređenja obrazovanja u našoj zemlji, saopćeno je iz Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke/znanosti.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.