67 različitih naslova

Duraković: Naučna i stručna izdanja bit će uručena univerzitetskim bibliotekama u FBiH

Federalna ministrica obrazovanja i nauke Jasna Duraković danas, 31. oktobra, će u Nacionalnoj i univerzitetskoj biblioteci BiH u Sarajevu svim univerzitetskim bibliotekama na području Federacije BiH uručiti komplete enciklopedijske, naučne i visokoškolske literature.

Riječ je o 67 različitih naslova novije naučne i stručne literature, odnosno ukupno 514 primjeraka.

Iz Ministarstva ističu da se tim kontinuiranim projektom želi dodatno poboljšati bibliotečki fond svih javnih visokoškolskih institucija u Federaciji BiH, u okviru kojeg je od 2012. godine do danas dodijeljeno sveukupno 7.880 naslova, odnosno 27.834 primjeraka recentnih naučnih i stručnih izdanja.

Također, u okviru različitih programa podrške, Ministarstvo je u oblast bibliotečke djelatnosti u Federaciji BiH, od 2007. godine do danas, uložilo više od 5,5 miliona KM.

Inače, ovom prilikom bit će održana i Svečana manifestacija obilježavanja 78 godina od osnivanja NUB-a BiH, na kojoj će govoriti Duraković i direktor Biblioteke Ismet Ovčina, saopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.