Federalna ministrica obrazovanja i nauke/znanosti

Duraković: Mikrokvalifikacije omogućavaju ciljano stjecanje vještina i kompetencija i važne su za dalji razvoj

Federalna ministrica obrazovanja i nauke/znanosti Jasna Duraković pozdravila je sudionike jučerašnje online radionice „Razvoj, implementacija i priznavanje mikrokvalifikacija – primjeri dobre prakse“.

Iz Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke je saopćeno da je ministrica zahvalila svim sudionicima na doprinosu razvoju ove važne teme, s obzirom da se u Evropi i svijetu ubrzano razvijaju kraći oblici mogućnosti za učenje, kao što su mikrokvalifikacije. U saopćenju se navodi i da mikrokvalifikacije omogućavaju ciljano stjecanje vještina i kompetencija, prilagođeno društvu i tržištu rada koji se brzo mijenjaju, ali ne zamjenjuju tradicionalne kvalifikacije.

“Izuzetno cijenimo svaku pozitivnu inicijativu i projekt usmjeren na stvaranje boljeg okruženja za obrazovanje, kao i reforme koje su u toku u Bosni i Hercegovini. Jedan od glavnih prioriteta odnosi se na kontinuirano unapređenje kvalitete visokog obrazovanja u Federaciji Bosne i Hercegovine, uključujući uvođenje koncepta mikrokvalifikacija, kao jednog od alata za podršku pojedincima na njihovim stazama cjeloživotnog učenja. Ovo je prilika za razgovor o daljnjem razvoju i implementaciji mikrokvalifikacija u Bosni i Hercegovini”, poručila je ministrica Duraković.

Ministrica Duraković je navela da je važno dijeliti informacije i predstavljati najbolje prakse diljem EU, te nužno uspostaviti saradnju između obrazovnog sektora, poslodavaca i socijalnih partnera, saopćeno je iz Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.