Duraković: EBRD podržava naše napore u području obrazovanja i nauke

Federalna ministrica obrazovanja i nauke Jasna Duraković razgovarala je jučer sa delegacijom Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) o mogućnostima finansiranja projekata koji će biti podržani od strane Evropske unije.

“Sastanak s predstavnicima EBRD-a bio je vrlo koristan i veselimo se provođenju inicijativa koje će podržati naše napore u području obrazovanja i nauke, pridonoseći tako ekonomskom razvoju i napretku BiH”, izjavila je ministrica Duraković.

Iz Federalnog ministarstva navode da EBRD trenutno implementira projekt Evropske unije pod nazivom “Competitiveness Policy Priorities” s ciljem unapređenja konkurentnosti privatnog sektora, posebno mikro, malih i srednjih poduzeća u zemljama Zapadnog Balkana.

Projekt se nalazi u početnoj fazi, u okviru koje EBRD i tim angažiranih eksperata provodi razgovore s ključnim institucijama i partnerima. U drugoj fazi projekta, EBRD će u saradnji sa EU i lokalnim partnerima provesti više predloženih intervencija kroz projekte tehničke podrške, saopćeno je iz Federalnog  ministarstva obrazovanja i nauke.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.