Duraković: Društvo znanja pokreće ekonomski, socijalni i svaki mogući napredak i razvoj društva

Federalna ministrica obrazovanja i nauke Jasna Duraković prisustvovala je Međunarodnoj naučnoj konferenciji u Sarajevu pod nazivom “Znanje kao univerzalna vrijednost – etički i moralni aspekti”. Konferenciju je organizovala Akademija nauka i umjetnosti (ANU) BiH – Odjeljenje humanističkih nauka, u saradnji s Federalnim ministarstvo obrazovanja i nauke.

Iz Federalnog ministarstva ističu da konferencija okuplja istaknute stručnjake iz različitih disciplina, kako bi razmotrili važnost etičkih i moralnih dimenzija u kontekstu znanja kao univerzalne vrijednosti.

– Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke kroz svoje strateške dokumente, prioritete i ciljeve kontinuirano radi na promociji univerzalne vrijednosti znanja, etičkim i moralnim aspektima istraživačkog rada, otvorenoj nauci, te jačanju veza između naučnika, kreatora politika, privrede i civilnog društva, kako bi se stvorio ambijent donošenja zdravih i razumnih politika o etičkim pitanjima u nauci i tehnologiji – kazala je ministrica Duraković.

Program konferencije obuhvata predavanja koja će istražiti različite aspekte ove teme, a među predavačima su eminentni stručnjaci iz područja humanističkih disciplina, prava, ekonomije, prirodnih znanosti i obrazovanja. Predavanja će se fokusirati na pitanja poput dogmatizacije znanosti, etičkih i moralnih dilema u primjeni novih tehnologija, uloge etike u pravu i ekonomiji te druge relevantne teme, saopćeno je iz Federalnog ministarstva obrazovanje i nauke.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.