Nermin Nikšić pobjednik unutarpartijskih predsjedničkih izbora

Držimo se Titove maksime – što većina odluči tako će i biti

Prema preliminarnim podacima Centralne izborne komisije SDP-a Nermin Nikšić je osvojio 57 posto glasova na unutarpartijskim predsjedničkim izborima.

Preliminarni rezultati kažu da je Nermin Nikšić je osvojio 12.668 glasova ili 57,12 posto, Edin Delić osvojio je 8.414 glasova ili 37,94 posto, a Svetozar Pudarić je osvojio 1.094 glasa ili 4,95 posto.

Nermin Nikšić je u obraćanju medijima nakon saopštavanja izbornih rezultata, naveo je kako danas nema pobjednika i poraženih – danas je pobijedio SDP.

„Hvala svim članovima koji su danas iskoristili svoje pravo i glasali na partijskim izborima. Posebno se zahvaljujem onima koji su podržali mene”, rekao je Nikšić.

“Često sam bio u iskušenju da odgovorim na brojne napade. Suzdržao sam se i sada mi je drago zbog toga. Držao sam se stare mudrosti da poštujem čovjeka kao biće i da ne pravim idole ni od koga. Nema idola, nema nedodirljivih, nema niko ko je iznad SDP-a BiH. Želim očuvati dignitet partije i svake članice i člana”, rekao je predsjednik najveće ljevičarske stranke u BiH.

On je istakao kako se u SDP-u odluke ne donose u uskom krugu ljudi nego u organima SDP-a.

“Ponosimo se antifašizmom i držimo se Titove maksime – što većina odluči tako će i biti. Ponosim se rezultatom u Tuzli. Danas je većina SDP-ovki i SDP-ovaca reka da smo bili upravu kada smo rekli “ne” koaliciji SDA-HDZ-SNSD, i da smo bili upravu kada smo ušli u Bh. blok. Mi nastavljamo u istom pravcu”, zaključio je predsjednik SDP BiH.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.