Mirsad Mešić

Državu rasturaju oni koji se zaklinju u njeno funkcionisanje

Ukoliko ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak bez odobrenja Predsjedništva BiH zatraži poništenje zahtjeva za reviziju presude po tužbi BiH protiv Srbije, šef Kluba zastupnika SDP-a BiH Mirsad Mešić tražit će od Parlamentarne skupštine BiH Crnadkovu smjenu.

Crnadkova izjava nakon sastanka s predsjedavajućim Predsjedništva BiH Mladenom Ivanićem da će otputovati u Hag kako bi pred Međunarodnim sudom pravde osporio podnošenje zahtjeva za reviziju presude po tužbi BiH protiv Srbije izazvala je oštre reakcije u BiH.

Šef Kluba zastupnika SDP-a BiH u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Mirsad Mešić kazao je za Klix.ba da Crnadak koji se zaklinje u ustavno djelovanje u ovom slučaju djeluje neustavno.

“Ne postoji nikakva šansa da se Crnadak na takav način obraća bilo kome jer mu je potreban stav Predsjedništva BiH. Ovo govori o silnim problemima u BiH i pitanje je na šta će to izaći u narednom periodu”, rekao je Mešić.

Ističe da će, ukoliko do toga dođe, tražiti njegovu smjenu u Parlamentarnoj skupštini BiH jer je poznato kakve su ustavne i zakonske procedure.

“Svi oni koji se zaklinju u funkcionisanje države rade sve na tome da rasture ovu državu”, kazao je Mešić.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.