Državni Zakon o sportu BiH

Pojašnjenje pitanja

Bosanskohercegovački sport je na vrlo niskim granama, što najbolje potvrđuju rezultati malobrojnih sportista iz naše zemlje na Olimpijskim igrama. Loši rezultati često se pravdaju nebrigom države i potpuno neuređenim sportskim sustavom u zemlji. Dok zemlje regiona na evropskim i svjetskim takmičenjima ostvaruju zapažene rezultate, Bosna i Hercegovina stoji u mjestu. Organizacijski i finansijski problemi su najveći neprijatelji bh. sporta, a država ne radi dovoljno da bi se stvari promijenile. Zakon o sportu, koji je Parlamentarna skupština BiH usvojila 2008. godine, organiziranje sportskih saveza uskladio je sa organiziranjem institucija na državnom nivou i tu nastaje problem neusklađenosti reguliranja sporta na državnom nivou.

Stav SDP BiH

Izmjenama Zakona o sportu želimo regulisati najvišu državnu nagradu za sport, utvrditi kaznu u slučaju nepropisnog nanošenja povreda u sportskim utakmicama i takmičenjima, afirmirati sport kod mladih i djece, poticati planiranje i izgradnju sportskih terena, definisati brigu o vrhunskim sportistima, djelovanje sportskih saveza i Olimpijskog odbora BiH, djelovanje informatičkog sistema u sportu, naučni i obrazovnih sistema u sportu, međunarodnu sportsku saradnju i međunarodne obveze BiH. Naša zemlja bogata je talentima koji zbog nedostatka sistema ne dobivaju adekvatnu priliku za razvoj, dok se profesionalni sport guši i potiskuje. Novim Zakonom o sportu država treba da uvede više reda i napravi bolje prilike za sportiste, naše najbolje ambasadore.

 

Datum zadnje izmjene: 19.09.2017.

Socijaldemokratski stav!

A B D E F H I K M N O P R S T
  • Posts not found
U V Z

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.