Državni Dom naroda ne želi utvrditi odgovornost zbog neodržavanja sjednica

Delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Denis Bećirović zatražio je da se na današnjoj sjednici utvrdi odgovornost za nerad ovog organa zakonodavne vlasti u proteklom periodu.

Bećirović je podsjetio da skoro godinu nisu održavane sjednice Doma naroda PSBiH ističući da se za takvo nešto mora utvrditi odgovornost.

On je predložio da se na dnevni red stavi tačka koja glasi “Utvrđivanje odgovornosti za nerad Doma naroda PSBiH od konstituisanja do danas” s posebnim osvrtom na kršenje Poslovnika o radu PSBiH.

“Moramo pronaći snagu za odgovornost i prema biračima i prema građanima pa da raspravimo o tim stvarima i utvrdimo zbog čega PSBiH nije radila”, rekao je Bećirović.

Njegovu inicijativu podržao je samo delegat iz reda hrvatskog naroda Zlatko Miletić (DF), dok su svi ostali delegati bili protiv. Važno je istaći da današnjoj sjednici nije prisustvovao delegat Mladen Bosić iz opravdanih razloga.

S obzirom na rezultate glasanja, tačka koju je predložio Bećirović nije uvrštena na dnevni red.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.