Državne institucije ne znaju imaju li članovi Predsjedništva BiH dvojna državljanstva

Zastupnik SDP-a u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Saša Magazinović tražio je od Ministarstva vanjskih poslova BiH da mu dostave odgovor na pitanje koja sve državljanstva i koje sve putne isprave imaju članovi Predsjedništva BiH.

“U vezi s postavljenim pitanjem, Ministarstvo vanjskih poslova BiH, s obzirom na nadležnost i raspoložive podatke, nije u mogućnosti da vam dostavi odgovor”, odgovoreno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Magazinović je rekao da će direktno od članova Predsjedništva BiH tražiti da se očituju u vezi s ovim pitanjem, ali da neznanje državnih ministarstava govori dovoljno o ozbiljnosti bh. institucija.

“Dva državna ministarstva nemaju podatke o državljanstvima osoba koje čine državni vrh, kao ni pasošima koje koriste. To su sasvim opravdana pitanja, posebno uzimajući u obzir kontekst regionalnih odnosa, gdje je moguće dobijati državljanstva drugih država, a možda i nekih udaljenih država”, kazao je Magazinović.

Istakao je da je negativno iznenađen odgovorom s obzirom na to da je prije postavljanja pitanja bio uvjeren kako je riječ o tehničkom pitanju.

“Ako nemaju podatak o članovima Predsjedništva BiH kako možemo očekivati da imaju podatke o ljudima koji su prijavljeni na adresi Predsjedništva BiH, a znam da je bilo takvih. Ovakve stvari potvrđuju negativnu percepciju građana prema prema institucijama”, rekao je Magazinović.

Na kraju je zaključio da mu je žao zbog negativne percepcije, jer smatra kako su BiH potrebne jake institucije bez obzira na to koja je politička stranka na vlasti.

 

(klix.ba)

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.