Nijaz Helez

Državna imovina – titular je država BiH, sve drugo ne dolazi u obzir

Zastupnik SDP BiH u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH Nijaz Helez gostovao je u emisiji Plenum Federalne televizije, gdje je jasno kazao da je pitanje državne imovine veoma jasno, bez obzira ko je pokrenuo inicijativu.

“Za nas u SDP-u je to jasna materija. Državna imovina – titular je država BiH, sve drugo ne dolazi u obzir. Ustavni sud BiH je jasno rekao šta je državna imovina. Ovo što danas radi Dodik, naravno da to krši i Dejtonski mirovni sporazum. Ovo što je uradila probosanska koalicija u FBiH – ne možemo dopustiti da se krčmi državna imovina na način kako to neko drugi hoće.

Postoji Dejtonski mirovni sporazum i svako treba da ga se pridržava. Ostao sam frapiran potpisanim sporazumom u RS-u gdje kaže biH je kolonija koja ne posjeduje teritoriju nego samo granice. Nećemo dozvoliti nikome da se ponaša na ovakav način. Stat ćemo u odbranu svoje države sto posto. Naravno, u ovom trenutku nam i OHR treba pomoći i očekujem u narednim danima da će se to desiti”, naveo je Helez.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.