Nermin Nikšić za agenciju Patria

Država mora zaštititi dostojanstvo policije, ako misli zadržati vlastiti autoritet

Predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić izjavio je da su protesti policijskih službenika potpuno opravdani. On je u komentaru za Patriju podsjetio da je policija ta koja štiti državu i njen pravni poredak i da predstavlja odraz te države.

„Odnos prema policijskim službenicima, umanjenje i oduzimanje njihovih prava najbolja je slika stanja u koje su državu dovele vladajuće stranke“, rekao je Nikšić.

„Jasno je da država mora zaštititi dostojanstvo policije, kako bi zadržala vlastiti autoritet u društvu u kojem ti ljudi uspostavljaju i održavaju red. Za svoju službu, za nerijetko stavljanje na kocku i vlastitih života, mora im se omogućiti socijalna i materijalna sigurnost dostojna njihove službe“, kaže Nikšić, ističući da trenutnim prijedlogom zakona o PIO/MIO ne ugrožavaju se prava samo policijskih službenika, nego ogromne većine uposlenih sa platom u razini ili manjoj od prosječne plate.

„Svi oni penzionisanjem po ovom zakonu umjesto zasluženih primanja dovoljnih za koliko toliko pristojan život, zapravo će postati novi socijalni slučajevi koji od penzija neće moći pokriti ni osnovne životne potrebe“, istakao je Nikšić, dodajući da Vlada sve loše poteze prema trenutnim penzionerima u posljednjih 20 godina želi naplatiti od budućih penzionera.

Nikšić je pozvao Vlada da to ne radi i da pokaže spremnost da se predloženi zakon unaprijedi u smislu zaštite stotina hiljada radnika koji danas rade za niske plate.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.