Saopćenje za javnost

Država ima mehanizme i institucije koje su sposobne stati u kraj kriminalu i korupciji

U petak 26. avgusta 2016. godine, pripadnici Federalne uprave policije u akciji kodnog naziva „Bosna“ uhapsili su četiri osobe (kasnije još jednu) pod sumnjom da su kao organizovana grupa, koristeći svoj uticaj, zapošljavali lica u javna preduzeća, zdravstvene i visokoškolske ustanove u FBiH, tako što su zahtijevali i primali novac ili druge oblike koristi.

Općinska organizacija SDP BiH Banovići upozorava javnost da se ovakav političko-interesni i kriminalni oblik zapošljavanja koristi i primjenjuje u Banovićima kao svojevrsni „PATENT“ dugi niz godina, u kojem su pojedinci „IZGRADILI“ svoju političku moć, privatno koristeći javna dobra, javna preduzeća i javne ustanove.

Tek kada se ovaj „PATENT“ proširio na čitavu FBiH uslijedila su hapšenja.
To budi nadu kod običnih, nezaposlenih i gladnih građana da država ima mehanizme i institucije koje su sposobne stati u kraj kriminalu i korupciji!
Mreža je bačena!

Iskreno, gajimo nadu da će se u toj mreži pored samo jedne „sitne ribe“ (iz Banovića) naći i bar jedna-dvije „krupne ribe“, koje će, ne greškom, biti ulovljene.
Za dobrobit i budućnost Bosne i Hercegovine i njenih građana!