Država BiH mora biti odbranjena od antiustavnih nasrtaja, a potom struktuirana kroz Izborni zakon po evropskim civilizacijskim normama

Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine održala je danas strateško planiranje čiji je domaćin bila Kantonalna organizacije SDP Tuzla. Razgovarano je o aktuelnim problemima u državi, te modusima parlamentarnog djelovanja SDP-a u cilju poboljšanja aktuelne situacije u zemlji, uzrokovane pozicionim djelovanjem etnonacionalističkih stranaka i slabom reakcijom izvršne vlasti na višim nivoima.

Strateško planiranje je otvoreno prezentacijom rada Vlade Tuzlanskog kantona u mandatu pod premijerom Kadrijom Hodžićem, koji je u svom izlaganju iznio stavke o učinku vlade, pokrenutim projektima i rješenjima u prethodnom periodu. Tuzlanski kanton je politički, ekonomski i socijalno pokrenut upravo angažmanom SDP-ovih ministara i premijera. Nakon toga prezentaciju rada su imali i gradonačelnici Tuzle, Gračanice i Gradačca, koji su govorili o radu u prethodnom periodu i sljedećim planiranim aktivnostima.

Izborni štab SDP BiH prezentirao je i predložio osnovne izborne ciljeve, dinamiku budućeg djelovanja te izbornu strategiju za parlamentarne izbore koji su planirani za 2022. godinu. U svojoj prezentaciji Izborni štab SDP BiH dao je prvi okvirni plan za realizaciju izborne kampanje i ocijenio da SDP BiH ima potrebnu snagu i dobru šansu za uspjeh na narednim izborima.

Strateško planiranje je posvećeno i radu klubova na federalnom i državnom nivou, gdje su izloženi trenutni gorući problemi, ali i naznačeno da je SDP BiH amandmanski i proaktivno djelovao u navedenim parlamentima. Navedeno je da su mjesecima unatrag predlagani novi krucijalni zakoni za poboljšanje statusa građana, od carinske politike, politike upravljanja energentima, Zakona o ukidanju akciza, čije ukidanje je odloženo u Domu naroda, do otvaranje diskusije povodom najavljenog Zakona o porezima na doprinose. Ponovljeni su stavovi da će SDP BiH insistirati na socijalnim politikama koje pomažu građanima, naročito radnicima, penzionerima i socijalno ugroženim kategorijama.

Predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić je informisao prisutne o epilogu nedavnih razgovora o izbornom zakonu, te ponovio znani SDP stav da država prvo mora biti odbranjena od antiustavnih djelovanja i nasrtaja, a potom struktuirana kroz Izborni zakon po evropskim civilizacijskim normama, od čega SDP neće odustati ni pod koju cijenu.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.