OO SDP Stari Grad Sarajevo

Druženje uz prvomajski grah na Baščaršiji

Povodom 1. maja – praznika rada, Općinska organizacija SDP BiH Stari Grad Sarajevo organizovala je podjelu graha, a ova prilika je iskorištena kako bi se skrenula pažnja i podstaknule diskusije o pravima radnika, radničkim problemima i izazovima pred kojima se radnička klasa u našoj zemlji nalazi.

Podijeljeno je više od 500 porcija, a grah su, pored Sarajlija, probali i brojni građani iz drugih krajeva BiH, kao i brojni turisti, te značajan broj migranata i izbjeglica.

Razgovor sa svima o radničkim zahtjevima i problemima diljem planete, od Južne Koreje, preko Sirije, Francuske, pa do Brazila, pokazao je, po ko zna koji put, da se zahtjevi radnika svuda na svijetu svode na pošten posao, fer radne uslove i pristojnu platu.

Pokazatelj je to i istinskog internacionalnog karaktera ovog praznika, ali i važnosti da na dnevni red i u prvi plan ovdašnje i svjetske javnosti stavimo socijalna i radnička prava. Samo bavljenjem takvom politikom i udaljavanjem od politike nacionalnih sukoba i tenzija donosimo progres i veću ravnopravnost, kao i istinska i suštinska rješenja za velike svjetske izazove, poput migrantske krize koja ovih dana pogađa i našu državu.

Starogradski socijaldemokrati su danas uz grah sa građanima razgovarali o nužnosti povećanja minimalne plate, osiguranja zdravstvene zaštite za sve radnike i radnice, borbi protiv rada na crno, obezbjeđenju radnog iskustva za sve mlade obrazovane kadrove, iskorištavanju radnika prekovremenim radom i uskraćivanjem dana odmora, etnonacionalnoj razjedinjenosti radne klase u Bosni i Hercegovini, te o drugim narušenim radničkim pravima, kao i o drugovima i drugaricama koji su čak i ovaj dan morali provesti na svojim radnim mjestima, a kojih je najviše u trgovačkom i uslužnom sektoru.

Predstavnici SDP Stari Grad prezentovali su i rješenja za navedene probleme ponuđene u Izbornom programu partije – Planu 10, te sa sugrađanima diskutovali o načinu i mogućnostima realizacije ponuđenih rješenja.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.