Druženje kandidata OO SDP BIH CENTAR Sarajevo u MZ Skenderija-Podtekija

Kandidat za načelnika Općine Centar Sarajevo Igor Kamočaji i OO SDP BIH Centar Sarajevo na čelu sa dr. Slavenom Kovačevićem organizovali su prigodno interno druženje kandidata i aktivista SDP-a sa područja MZ Skenderija-Podtekija. Druženje je organizovano u prostorijama Udruženja slijepih Kantona Sarajevo, koji su bili domaćini ovoga skupa. U svom uvodnom izlaganju predsjednik mjesnog odbora SDP-a Skenderija-Podtekija Himzo Oruč, izrazio je svoju zahvalnost na posjeti kandidata za načelnika i Općinskog vijeća na ovom mjesnom području u kojem je SDP u prethodnom periodu učinio niz kapitalnih i drugih operativnih projekata u korist građana Skenderije. Sa svoje strane predsjednik Općinskog odbora SDP BiH Centar Sarajevo Slaven Kovačević kazao je da SDP ima jasan program za naredni mandatni period u kojem za razliku od drugih političkih stranaka se nalazi ponuda obećanja prikupljenih direktno od građana nakon višemjesečnog terenskog rada. Rezultat SDP-a na predstojećim lokalnim izborima u Centru zavisi isključivo od samog aktivizma kandidata, članova, aktivista i simpatizera SDP-a i ne zavisi ni od čega drugog.

Kandidat za načelnika  Općine Centar Sarajevo Igor Kamočaji dodao je kako on očekuje da svako pruži maksimalni doprinos u provođenju izbornih aktivnosti koje predstoje, te da je OO SDP Centar Sarajevo obavio pripremne radnje za ulazak u period intenzivne kampanje. On u svojstvu kandidata za načelnika Općine Centar Sarajevo ima razrađen operativni program, kao nadgradnju političkom programu OO SDP BiH Centar, u kojem je akcent dat kapitalnim projektima.

Nosilac liste Igor Stojanović istakao je da je lista OO SDP BiH Centar Sarajevo u odnosu na liste drugih političkih stranaka mnogo kvalitetnija i da svaki građanin ima izuzetnu ponudu kvalitetnih kadrova SDP-a u Općini Centar Sarajevo.

Skup je okončan prigodnim druženjem kandidata i aktivista iz MZ Skenderija-Podtekija.