Ideja  socijaldemokratije je živa i nikad potrebnija  BiH

Draženka Subašić nova članica SDP BiH

Danas je  u prostorijama SDP BiH u Zenici u prisustvu predsjednika KO SDP BiH ZDK Senaida Begića i predsjednika GO SDP BiH Zenica Mladena Simića potpisivanjem  pristupnice SDP BiH zastupnica u Skupštini ZDK i delegatkinja u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH Draženka Subašić pristupila  Socijaldemokratskoj partiji Bosne i Hercegovine. Draženka Subašić će ubuduće u Skupštini ZDK djelovati kao samostalna zastupnica, a u sklopu  Kluba zastupnika SDP BiH.

Prilikom potpisivanja pristupnice Draženka Subašić je izjavila:“Ideja  socijaldemokratije je živa i nikad potrebnija BiH. Demokratska fronta kojoj sam pripadala je jako bitna karika koja je značajno doprinijela sačuvanju  ideje građanske BiH i koja je promovisala vrijednosti socijaldemokratije u periodu od njenog osnivanja i danas. Bosna i Hercegovina se nalazi u prelomnom trenutku kada vrijednosti koje promovišu politički subjekti socijaldemokratske orjentacije moraju da zažive kao nikada do sada i kada građanski koncept kako mi vidimo BiH konačno mora da potisne etnonacionalani koncept, koji je doveo ovo društvo do skoro potpune nefunkcionalnosti. SDP BiH je oraginizaciono spremnija da se suoči sa izazovima koji su stavljeni pred stranke prije svega građanske orjentacije u pogledu predstojećih izbora. Smatram da je ostalo dovoljno i vremena  i prostora za definisanje zajedničkog nastupa svih političkih subjekata kojima je građanska BiH prioritet, da ima dovoljno i mudrosti i snage da prije svega članice i članovi ovih političkih subjekata izađu pred građanke i građane BiH sa jedinstvenim konceptom koji će Bosni i Hercegovini omogućiti prosperitet u svim društvenim  poljima, a prije svega u ekonomskom, socijalnom i obrazovnom smislu.

Zahvaljujem se članicama i članovima SDP BiH koji su me primili u svoju porodicu i pružili povjerenje da u narednom periodu  zajedničkim snagama stremimo ka provođenju  definisanih programa”.

Draženka  Subašić je i do sada imala zapažen društveno-politički angažman i dala značajan doprinos u radu Skupštine ZDK i Domu naroda Parlamenta Federacije  BiH, te smo uvjereni  da će  njenim dolaskom i SDP BiH  dobiti ne samo jednog člana više, nego izuzetnog reprezenta  ideje SDP BiH u zajedničkoj borbi za bolju , pravedniju i prosperitetniju BiH.