Selim Bešlagić za Klix.ba:

Drago mi je da je krenula demokratizacija

Svojim stranačkim kolegama sam poručio da je SDP i moja kuća, da ću ih pratiti i neću dozvoliti da je ruše

Slika

Kandidat za predsjednika SDP-a Selim Bešlagić za Klix.ba je istakao da je zadovoljan rezultatima koje je ostvario na Kongresu, budući da je novoizabrani predsjednik stranke Nermin Nikšić bio bolji za tek devet glasova (233:224).

"S onoliko tehnike i kampanje koliko smo mogli ja sam pokušao doći na mjesto predsjednika da se naprave neke promjene. Drago mi je da je dio delegata pokazao odgovornost za ovo što se dešava u stranci, a moram naglasiti da su izbori za predsjednika partije bili korektni i moram čestitati ljudima koji su bili zaduženi za njihovu organizaciju, ne želeći sad ulaziti u ono što se dešavalo prije samog kongresa", rekao je Bešlagić.

Naglašava da privremeni predsjednik i Glavni odbor sada imaju osam do deset mjeseci da pripreme novi, redovni kongres stranke.

"Zadovoljan sam što je grudva, odnosno demokratizacija krenula. Svojim stranačkim kolegama sam poručio da je SDP i moja kuća, da ću ih pratiti i neću dozvoliti da je ruše", naveo je naš sagovornik.

Prema njegovim riječima, on nije bio za to da se Nikšić uopće kandiduje za ovu poziciju, kao čovjek koji je 7-8 godina bio generalni sekretar stranke i kao čovjek iz vrha stranke učestvovao u donošenju nekih katastrofalnih odluka.

"Lično bih volio da Nikšić uspije, međutim, zabrinut sam zbog onoga što sam mogao čuti, a to je da stranci prijeti osipanje članstva nakon njegovog izbora", ističe.

Dodaje kako Nikšić sa svoje pozicije nije omogućio ravnopravan položaj svim kandidatima već je lobirao za sebe kod predstavnika kantonalnih i općinskih organizacija SDP-a.

"Ja to nisam radio niti sam imao novca da se toliko vozam i lobiram. Problem je u tome što je teško očekivati da neko može napraviti promjene u situaciji kada imate srušenu kuću, a zovete istog majstora koji ju je gradio. Što se mene tiče, a to sam sinoć posebno naglasio, ja se neću kandidovati za predsjednika SDP-a na narednom kongresu, ostajem obični član partije sa pravom da kritikujem", dodaje Bešlagić.

Prema njegovom mišljenju, ključni problem SDP-a je u tome što je partiju držao jedan čovjek sa svojim saradnicima, te su se svi zajedno otuđili od baze, jer nisu imali vremena da idu po terenu i susreću se sa članstvom.

"Međutim, najveća tragedija SDP-a je u tome što su ljudi unutar partije izgubili povjerenje jedni u druge, te je pravo pitanje šta uopće možete raditi u jednoj takvoj situaciji", zaključio je Selim Bešlagić.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.