Draganu Čoviću bitnije ucjene oko izmjena Izbornog zakona, nego ukidanje akciza na gorivo i diferencirana stopa PDV-a

Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine poziva predsjedavajućeg državnog Doma naroda Dragana Čovića da danas sazove hitnu sjednicu ovog Doma, na kojoj bi bile potvrđene odluke Predstavničkog doma Parlamenta BiH o ukidanju akciza na gorivo i uvođenje diferencirane stope PDV-a na osnovne životne namirnice.

Podsjećamo javnost da će danas isteći rok od 72 sata za sazivanje hitne sjednice Doma naroda, nakon što je u petak 11. marta, delegat SDP BiH Denis Bećirović sakupio trećinu potpisa, koliko je prema Poslovniku potrebno za sazivanje sjednice.

Neshvatljivo je odsustvo realnosti Dragana Čovića i HDZ-a od trenutne situacije u Bosni i Hercegovini, gdje su svakodnevno prisutni novi valovi poskupljenja osnovnih životnih namirnica, a koji je sjednicu ovog Doma trebao sazvati odmah nakon što su izmjene ovih zakona usvojene u Predstavničkom domu 9. marta.

Očigledno je da su predsjedniku HDZ-a BiH bitnije njegove ucjene oko izmjena Izbornog zakona BiH nego interesi građana, izloženih nikad većim finansijskim problemima, koji su dijelom izazvani i neradom državnog Vijeća ministara i entitetskih vlada, u kojima sjede ministri iz HDZ-a, zajedno sa svojim koalicionim partnerima iz SDA i SNSD-a.

Na kraju, Draganu Čoviću treba poručiti da posljedice enormnih poskupljenja zajedno sa Bošnjacima, Srbima i Ostalima, trpe i Hrvati, za čije se interese, navodno, decenijama bori.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.