Dragan Stevanović uštedio Gradu Sarajevu 24.000 KM

Za osam mjeseci mandata zamjenika Predsjedavajućeg GV Grada Sarajeva u 2021. godine vijećnik SDP BiH Dragan Stevanović mogao je, na osnovu primanja u GV, inkasirati 32.000 KM.

Međutim, poznati sarajevski ljekar naplatio je samo 8.000 KM.

Naime, Stevanovića je kao zamjenika Predsjedavajućeg GV sljedovalo, prema pravilniku, 3.000 KM plate, toplog obroka i naknade za prevoz.

Također, kao vijećnik je imao pravo na 800 KM paušala, kao i komisijske naknade od 400 KM.

Nadalje, Stevanović se osim profesionalnih primanja odrekao i prava na sekretaricu, te službeno vozilo i vozača.

Stoga, za osam mjeseci rada je inkasirao 8.000 KM, iako je mogao 32.000 KM.

Stevanović je u više navrata govorio da se pitanje primanja treba sistemski riješiti, ali je i ličnim činom pokazao rijedak primjer društvene odgovornosti.

Također, Stevanović je podržao i glasao za preusmjeravanje sredstava od novogodišnje proslave u humanitarne svrhe, a na prijedlog gradonačelnice Benjamine Karić.

Podsjećamo, Ira Adilagić, dopredsjedavajuća Vijeća u Centru koja se svojevremeno odrekla plate, izašla je iz Naše stranke, nakon čega su iz ove partije saopćili da je tražila novac.

Vijećnički paušali nisu neka cifra, ali predsjedavajući i dopredsjedavajući u nekim slučajevima imaju veće plate nego načelnici. Plate bez ostalih stvari znaju da iznose i 3.800 KM.

prvasmjena.com

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.