Sarajevo

Dr Lagumdžija sa ambasadorima Đurovićem i Kasmanom razgovarao o unapređenju međudržavne saradnje

Tokom oproštajne posjete ambasadora Đurovića dr Lagumdžija se sagovorniku zahvalio na uspješnoj saradnji ostvarenoj u proteklom periodu i ličnom doprinosu daljnjem razvoju bilateralnih odnosa Bosne i Hercegovine i Crne Gore, koje je ocjenio kao odlične i prijateljske

Slika

Zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine dr Zlatko Lagumdžija razgovarao je 26. decembra 2014. godine u odvojenim susretima sa ambasadorom Crne Gore u BiH Draganom Đurovićem i ambasadorom Malezije u BiH Anuarom bin Kasmanom.

Tokom oproštajne posjete ambasadora Đurovića dr Lagumdžija se sagovorniku zahvalio na uspješnoj saradnji ostvarenoj u proteklom periodu i ličnom doprinosu daljnjem razvoju bilateralnih odnosa Bosne i Hercegovine i Crne Gore, koje je ocjenio kao odlične i prijateljske.

Dr Lagumdžija je naglasio da je saradnja Bosne i Hercegovine i Crne Gore posljednjih mjeseci dinamizirana zahvaljujući, između ostalog, i zajedničnim inicijativama pokrenutim sa ciljem osnaživanja regionalne saradnje država Zapadnog Balkana i ostvarivanja većeg ekonomskog razvoja država regije, kao i realiziranim susretima na visokom i najvišem nivou.

Dr Lagumdžija je izrazio posebno zadovoljstvo jer je dobra institucionalna saradnja dvije zemlje rezultirala i potpisivanjem ukupno devet bilateralnih i multilateralnih sporazuma u proteklih godinu dana te istaknuo potrebu da se i u predstojećem periodu nastavi sa intenziviranjem saradnje relevantnih institucija dvije države.

Tokom susreta dr Lagumdžije i ambasadora Kasmana razmijenjene su informacije i mišljenja o mogućnostima za daljnje unapređenje bilateralnih odnosa Bosne i Hercegovine i Malezije, naročito u oblasti ekonomije.

Ovom prilikom još jednom je ukazano na potrebu što skorijeg formiranja vlasti na svim nivoima u Bosni i Hercegovini i s tim u vezi provođenja zaključaka Vijeća za vanjske poslove EU (FAC) vezano za inicijativu za pokretanje i ubrzanje evropskih integracija BiH, koja je još jednom ocijenjena kao velika šansa za našu zemlju.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.