SDP BiH Sanski Most najoštrije osuđuje uvrede načelnika općine Sanski Most

OO SDP BiH Sanski Most najoštrije osuđuje uvrede načelnika općine Sanski Most iznesene u ‘pismu” upućenom predsjedavajućoj Općinskog vijeća Sanski Most dana 25. 04. 2022. godine.

Ovim putem želimo da upoznamo širu javnost sa bahatim i bezobzirnim ponašanjem koje je zaista jedinstveno na području Bosne i Hercegovine, a koje se prema neistomišljenicima ispoljava od početka ovog mandata. Žalosti nas činjenica da neko ko obnaša tako odgovornu i visoku funkciju pribjegava ovakvom infantilnom, mizoginom i ponižavajućem izražavanju.

Ponukan činjenicom da prilikom zakazivanja sjednice kolegija Općinskog vijeća, zakazane za 22. 04. 2022. godine u 15:00h, nije ”konsultovan” od strane predsjedavajuće uvažene Čekić dr. Sande, iako mu je, kao i svim drugim članovima Kolegija poziv uredno dostavljen, općinski načelnik Faris Hasanbegović odlučio je da istoj uputi niz škrabotina koje isti naziva pismom.

Već u uvodnom dijelu ”pisma” prvi čovjek općine Sanski Most navodi: ”Izgovor, to tako ”moji” hoće je prije Vas jedino koristila gospođa Johanna Altvater”. Za one koji nisu upoznati, Johanna Altvater je bila ozloglašena sekretarica nacističkog funkcionera u Istočnoj Evropi za vrijeme Drugog svjetskog rata, koja je bila poznata po tome da je vršila najstrašnije i nezamislive zločine prema židovskoj djeci na području Poljske i Ukrajine. Ovakvo poređenje Čekić dr. Sande, koja je, kako svi naši sugrađani znaju, svoj cijeli život posvetila upravo liječenju djece na području općine Sanski Most vršeći svoj poziv specijaliste pedijatra, samo govori o odgoju, odnosu prema ženama i političkoj nezrelosti G-dina Hasanbegovića.

Poistovjećivati uvaženu predsjedavajuću Čekić dr. Sandu sa nacističkim dužnosnicima ostavlja još gorči ukus kada znamo da predsjedavajuća dolazi iz ugledne sanske porodice čiji su se članovi u bivšoj državi borili upravo protiv režima sa čijim funkcionerima je G-din Faris Hasanbegović poistovjećuje.

Nadalje, G-din Hasanbegović u svome ,,pismu” navodi: ,,.. u gradu su bili predstavnici grada Bergama i organizirali smo zajednički iftar.Mogu samo zaključiti ili da je smetala njihova diplomatska posjeta ili iftar”. Služiti se ovakvom nacionalističkom retorikom G-dinu Hasanbegoviću nije strano kada uzmemo u obzir da dolazi iz političkog subjekta (SDA) koja je većinu svojih političkih ”uspjeha” gradila i gradi upravo na ovakvoj retorici i ekskluzivnom prisvajanju prava na upražnjavanje islama svome članstvu.

Naravno da G-din Hasanbegović ”može samo zaključiti” naprijed navedeno, kada je  kroz dugi niz godina izgradio mentalni sklop osobe koja ljude dijeli po nacionalnosti i vjerskoj pripadanosti. Koliko uvaženoj predsjedavajućoj ”smeta” iftar pokazuje i činjenica da je svim uposlenicima ZU Doma zdravlja Sanski Most ,na čijem čelu se ona nalazi, koji su odlučili da poste mjesec ramazan, dopustila da izlaze s posla sat vremena ranije, što možete bez ikakvih problema da provjerite.

Umjesto da ste pokazali manire pravog izabranog dužnosnika G-dine Hasanbegović, uputili poziv da kao predsjedavajuća Općinskog vijeća prisustvuje organiziranom iftaru, što bi ista zasigurno rado i učinila, Vi ste iskoristili sav potencijal svoje bahatosti i prepotentnosti i istoj na drugi dan praznika koji ona obilježava, uputili niz uvreda, a sve zbog propuštenog sastanka na koji ste mogli poslati jednog od svojih brojnih savjetnika, pomoćnika ili sekretara.

Ostaje nejasno, da li građani općine Sanski Most i dalje žele da se na čelu njihove općine nalazi osoba koja iskorištava sve raspoložive resurse da nipodaštava i vrijeđa sve što nije u okvirima mišljenja SDA, i na svo takvo izražavanje postavi službeni pečat Općine. Zasigurno će vrijeme pokazati da li je naprijed navedeno zaista pravo stanje stvari.

Napominjemo da ćemo poduzeti sve dozvoljene pravne i političke radnje kako bi se ovakvo ponašanje načelnika općine Sanski Most adekvatno sankcionisalo.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.