Unsko-sanski kanton pomaže ugroženim područjima

Dostavljena pomoć za Bijeljinu

Delegacija Vlade i Skupštine USK i Crvenog Križa USK, na čelu sa premijerom Kantona Hamdijom Lipovačom, uručila je predstavnicima gradske vlasti 20 tona hrane, higijenskih potrepština, vode i lijekova.

Slika

U Bijeljinu je jutros stigla pomoć građana Unsko-sanskog kantona namijenjena ugroženom stanovništvu, koje je pretrpjelo velike štete u nedavnim poplavama.

Delegacija Vlade i Skupštine USK i Crvenog Križa USK, na čelu sa premijerom Kantona Hamdijom Lipovačom, uručila je predstavnicima gradske vlasti 20 tona hrane, higijenskih potrepština, vode i lijekova.

Dogradonačelnik Bijeljine Huso Zećkanović zahvalio se u ime stanovnika Bijeljine kazavši da je iskreno dirnut solidarnošću i ovom gestom prijateljstva iz Krajine.

Delegaciju iz USK dočekao je u Bijeljini i episkop zvorničko-tuzlanski Hrizostom.

Njegovo pravosveštenstvo podsjeća da je Bihać i Krajina svijetli primjer suživota, međusobnog poštovanja i solidarnosti te se zahvalio premijeru Lipovači što ne posustaje u naporima za jačanje tih ljudskih vrijednosti, kako ga je i upoznao u vrijeme dok je vodio Eparhiju bihaćko-petrovačku.

Dr. Hamdija Lipovača je kazao da je ovo pomoć Krajišnika koji su uvijek bili i ostat će  prvi kad treba pružiti ruku čovjeku kog je zadesila nevolja. Tako su Bišćani bli prvi i u Doboju, Maglaju, Prijedoru…gdje god su i kako mogli pomoći, tako je stigao i ovaj konvoj pomoći za Bijeljince kojima je pomoć potrebna.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.