Općina Centar

Donacija za poboljšanje grijanja u Srednjoj Zubotehničkoj školi

Bećirević je kazao da Općina Centar, iako nema nadležnosti nad osnovnim i srednjim obrazovanjem, ipak izdvaja značajna novčana sredstva za poboljšanje uslova u školama, s obzirom na bitnost segmenta obrazovanja

Slika

Načelnik Općine Centar Dževad Bećirević i direktorica Srednje zubotehničke škole Ilduza Rađo danas su potpisali protokol o donaciji za nabavku ekspanzione posude u kotlovnici škole.

Vrijednost donacije je 10.000 KM.

Bećirević je kazao da Općina Centar, iako nema nadležnosti nad osnovnim i srednjim obrazovanjem, ipak izdvaja značajna novčana sredstva za poboljšanje uslova u školama, s obzirom na bitnost segmenta obrazovanja.

– Ustavni sud Federacije BiH još prije pet godina donio je presudu da se nadležnost nad predškolskim i osnovnim obrazovanjem prenese na općine, ali Kanton Sarajevo to nikada nije uradio. Kada postanem premijer Kantona Sarajevo to će biti jedna od prvih stvari koju ću uraditi, jer mislim da će na taj način uslovi za predškolsku djecu i osnovce biti mnogo bolji. Naša iskustva sa donacijama školama su jako dobra. Kad god se nešto uradi u školskim objektima, nama je drago – rekao je Bećirević.

Rađo je istakla da je Općina Centar i ranije pomagala Srednjoj zubotehničkoj školi, te da se pomoć ogledala u podršci pri kupovini potrošnog materijala za praktičnu nastavu.

Općina je učestvovala i u dijelu rekonstrukcije škole, a tokom proteklih godina za potrebe Srednje zubotehničke škole iz svog budžeta izdvojila je 25.000 KM.

Sredstva su iskorištena za nabavku multimedijalne opreme, sanaciju dijela vodovodnih instalacija u školi, nabavku neophodne stomatološke opreme za potrebe praktične nastave, te adaptaciju sale za tehničko obrazovanje, saopćeno je iz Općine Centar.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.