Dževad Bećirević

Donacija od 10.000 KM Zavodu za vaspitanje muške djece i omladine

Obzirom da se radi o ustanovi koja je jedina ovog tipa na području sarajevskog kantona, Općina Centar će planirati sredstva u budžetu i u narednom periodu kako bismo poboljšali uslove boravka maloljetnika u Zavodu

Slika

Načelnik Općine Centar Dževad Bećirević i direktor Javne ustanove ”Zavod za vaspitanje muške djece i omladine Sarajevo” Dževad Šuško potpisali su danas u Sarajevu Protokol o donaciji u iznosu 10.000 KM koju je Općina Centar iz svog budžeta izdvojila za potrebe Zavoda.

Sredstva je Općina Centar izdvaja u okviru programa ”Podrška ustanovama za resocijalizaciju mladih” kojeg realizuje općinska Služba za rad, zdravstvo i socijalna pitanja.

Bećirević je kazao da, iako je Zavod smješten na području druge gradske općine, Općina Centar posljednjih nekoliko godina redovno izdvaja sredstva za pomoć toj socijalnoj ustanovi.

– Obzirom da se radi o ustanovi koja je jedina ovog tipa na području sarajevskog kantona, Općina Centar će planirati sredstva u budžetu i u narednom periodu kako bismo poboljšali uslove boravka maloljetnika u Zavodu – kazao je Bećirević.

Uz riječi zahvalnosti Općini Centar i načelniku Bećireviću za donaciju, direktor Šuško je istakao da Općina Centar godinama pomaže rad ustanove čija je primarna misija resocijalizacija mladih ljudi koji su došli u sukob sa zakonom.

– Današnja donacija će biti iskorištena za poboljšanje uslova boravka maloljetnika u Zavodu gdje trenutno boravi 21 maloljetnik. Očekujemo uskoro izmjene zakona koji će omogućiti da u našoj ustanovi borave i maloljetnice kojima je nadležni sud izrekao mjeru boravka u Zavodu za vaspitanje. Već smo uredili prostorije za njihov smještaj – rekao je Šuško.

Djeca koja su upućena u Zavod za vaspitanje muške djece i omladine Sarajevo nastavljaju njihovo redovno školovanje i, uz adekvatan psiho-socijalni tretman i radno-okupacionu terapiju, pokušavaju nastaviti život koji neće biti u sukobu sa zakonom.

Svakih šest mjeseci Zavod upućuje nadležnom sudu prijedlog da se štićeniku ukine mjera boravka u ovoj ustanovi ili da se produži još šest mjeseci, saopćeno je iz Općine Centar.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.