Dževad Bećirević

Donacija Domu za zbrinjavanje osoba sa invaliditetom na Nahorevu

Bećirević je rekao da je Općina Centar uvijek nalazila za shodno da finansijski pomogne društveno odgovornim institucijama, a posebno onima koje se bave zbrinjavanjem bolesnih i starih osoba

Slika

Načelnik Općine Centar Dževad Bećirević i direktorica ”Doma za socijalno zdravstveno zbrinjavanje osoba sa invaliditetom i drugih osoba” na Nahorevu Nafa Dizdarević danas su potpisali protokol o realizaciji granta u iznosu od 30.000 KM koje je Općina Centar iz svog budžeta izdvojila toj zdravstvenoj ustanovi. 

Dizdarević je najavila da će taj novac biti iskorišten za adaptaciju odjela na kojem borave osobe oboljele od demencije, naglasivši da to nije prva donacija koju je Općina Centar obezbijedila za poboljšanje uslova boravka štićenika u Domu. 

– Prošle godine je Općina Centar finansijski podržala naš projekt prekogranične saradnje zahvaljujući kojem smo stekli dragocjena iskustva u radu sa bolesnim osobama. Također, zahvaljujući ovoj saradnji, uskoro iz Njemačke očekujemo donaciju 30 posebnih kreveta za smještaj nepokretnih osoba – navela je Dizdarević. 

Bećirević je rekao da je Općina Centar uvijek nalazila za shodno da finansijski pomogne društveno odgovornim institucijama, a posebno onima koje se bave zbrinjavanjem bolesnih i starih osoba. 

– U ovogodišnjem budžetu planirali smo iznos od 200.000 KM za prvu fazu radova na rekonstrukciji prostorija u Titovoj 12 gdje će biti općinski Centar za zdravo starenje. Kada otvorimo Centar to će biti jedno od najreprezentativnijih mjesta gdje će se starije osobe moći družiti i osjećati korisnim – kazao je Bećirević. 

Potpisivanju protokola prisustvovao je i pomoćnik načelnika za rad i socijalna pitanja Općine Centar Osmo Babić. 

Osoblje Doma za socijalno zdravstveno zbrinjavanje osoba sa invaliditetom i drugih osoba na Nahorevu vodi brigu o 230 štićenika iz cijele BiH od kojih su 90 posto psihički bolesne osobe, saopćeno je iz Općine Centar. 

 

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.