Općina Centar

Donacija 60.000 Općini Vogošća za saniranje posljedica od poplava i klizišta

Slika

U kabinetu načelnika Općine Vogošća Edina Smajića danas je potpisan protokol Općina Centar i Vogošća o realizaciji granta "Pomoć drugim općinama za sanaciju posljedica poplava i klizišta" – pomoć Općini Vogošća.

Na prijedlog Službe civilne zaštite Općine Centar općinski načelnik Dževad Bećirević je odobrio novčanu pomoć Općini Vogošća u iznosima od 50.000 KM i 10.000 KM za saniranje prioritetnih klizišta i provođenje hitnih mjera zaštite i spašavanja na ugroženom području pogođenom poplavama i klizištima, saopćeno je iz Općine Vogošće.

Ovo je još jedan od primjera saradnje susjednih općina kao i svesrdne podrške u prevazilaženju svih problema koji su izazvani poplavama i klizištima na području općine Vogošća.

Ova pomoć se može koristiti i u druge namjene iz oblasti saniranja posljedica od poplava i klizišta uz saglasnost Općine Centar, navodi se u saopćenju.