Brčko

Domiću ne diraj Kadrića, on će sve potpisati

Propao je pokušaj raspodjele više miliona KM podobnim, a do sada uglavnom nepoduzetnim privrednicima koji su tobože angažovani na sanaciji posljedica od poplava

Slika

Već se odavno raspala skupštinska većina (SDA, SBiH, HDZ, HSS, SNSD i SDS) koja se čak nije uspjela dogovoriti kako će podijeliti plijen koji su kao ”strvine” napadali na nesreći građana nakon nezapamćenih poplava koje su zadesile BiH.

Propao je pokušaj raspodjele više miliona KM podobnim, a do sada uglavnom nepoduzetnim privrednicima koji su tobože angažovani na sanaciji posljedica od poplava.

Ni pranje para u mutnoj vodi privatnog preduzeća ”za duboke bušotine” nije uspjelo.

Također, bio je neuspiješan pokušaj manipulacije i sa nekim uspiješnim firmama koje su se našle na njihovom spisku.

Šta se u stvari dogodilo nakon toga?

Došli su razočarani građani na proteste ispred zgrade Vlade Brčko distrikta BiH, jer su ”aktivisti stranaka skupštinske većine” koji su pravili spiskove uvrstili samo svoje članove kao jedine stradalnike od poplava.

-Mogao si biti poplavljen do grla, a da nisi bio Antin (HDZ) nisi se mogao naći na spisku ugroženih, govorio je jedan građanin koji je stradao od poplava, dok je drugi pričao kako je isto bilo ako nisi bio Kadrićev (SDA).

Naravno, Ivan Krndelj (HSS) u ovoj situaciji nije propustio priliku da još jednom Anti Domiću pokaže ko je prilikom odlučivanja u skupštinskoj većini vrat a ko glava.

Saopštava gradonačelnik sa konferencije za štampu da ga je sram što su službe u Vladi Distrikta pogriješile, te navodi da je spiskove pravio izvjesni referent Šerifović i da je on kriv za sve.

Imate li odgovor gradonačelniče Domiću na pitanje: Jesu li građani krivi što su poplavljeni, te kada će te se konačno smilovati da im dodijelite sredstva koja im pripadaju.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.