Domet Mjesne zajednice Žepče je žiro račun i kafa sa lokalnim portalima

Nažalost, još jednom smo svjedočili, kako je u općini Žepče sve ispolitizirano, najsvježiji primjer je ispad sterilne Mjesne zajednice Žepče, čije najviše rukovodstvo čine SDA HDZ kadrovi, koji umjesto da rješavaju dugogodišnje, nagomilane probleme građana Žepča, izlaze u javnost sa saopštenjima, koja u najmanju ruku predstavljaju klasičan autogol.

Intelektualni kapacitet i pronicljivost dr. Kemala Mehinagića je nešto, što se ne može ispolitizirati, a sam Mehinagić, kao vijećnik u Općinskom vijeću Žepče u dva mandata je u cilju rješavanja problema građana Žepča, učinio više od kompletnog rukovodstva MZ Žepče i prema tome, teza o neradu dr. Mehinagića za građane grada Žepča, je apsolutno neutemeljena i krajnje zlonamjerna.

Konstantno zakazivanje sjednica Vijeća MZ Žepče u terminima kada dr. Mehinagić zbog obaveza dežure u Stacionaru “Doma zdravlja” Žepče i brige o zdravlju građana općine Žepče, najbolje pokazuje stvarni cilj poslušnih kadrova.

Pozdravljamo stav MZ Žepče da je SDP organiizovao proteste, koji su imali za cilj, zaustaviti pljačku građana, uvećanjem cijena komunalnih usluga, ali isto tako informišemo građane da u najvišem rukovodstvu MZ Žepče i JP”Komunalno” Žepče, sjede ljudi iz SDA i HDZ-a, koji su istu odluku o povećanju cijena predložili i potpisali, a zatim na sjednici Općinskog vijeća Žepče jedinstveno usvojili.

Stav MZ Žepče, da su gorući problem građana Žepča riješeni, nam implicira da je, nažalost i najviše rukovodstvo MZ Žepče, dio paralelnog svijeta HDZ-a i SDA u Žepču, u kojem je sve idealno i savršeno i gdje nema mjesta – prostora za probleme građana.

Za nas, kao građane grada Žepča je problem trovanja naših sugrađana iz gradskog vodovoda gorući problem, za nas je cijena industrijske vode, koju plaćamo kao pitku problem, za nas su komunalne usluge i druge režije kao najskuplje u Zeničko – dobojskom kantonu također problem, nedostatak uređenog i funkcionalnog javnog prostora, konstantno narušavanje javnog reda i mira u stambenim objektima, trotoari u funkciji parkinga, psi lutalice, devijacija u obliku prosjačenja i niz drugih gorućih problema , koje Vi, ne želite vidjeti, jer Vam to politika SDA i HDZ-a u Žepču ne dozvoljava.

Da živimo u svijetu realnih vrijednosti i parametara, ovakvi stavovi, ispadi i politizacija “rada” Mjesne zajednice Žepče, bi uveliko bili sankcionisani, a najviše rukovodstvo MZ Žepče bi već danas bilo prošlost.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.