OO SDP Visoko

Dok drugi nude afere, mi nudimo rješenja!

Ove sedmice je katastrofalno stanje u JKP „Visoko“ d.o.o. Visoko eskaliralo štrajkom uposlenika. Dok je direktor Prelić javnosti objašnjavao da JKP „Visoko“ Visoko posluje nikad bolje, radnici su štrajkovali tražeći da im se isplate pošteno zarađene plate. Insistiramo da uprava uvaži zahtjeve radnika i podnese ostavke u najkraćem roku.

U isto vrijeme dok radnici štrajkuju, stanovnici Novog Naselja, naročito stanari zgrada u kojim se naplata usluge vodosnabdijevanja vrši paušalno se susreću sa problemom nesrazmjeno velikih računa za komunalne usluge. Osim što je cijena vode u posljednje četiri godine udvostručena, građani su u više slučajeva primjetili i navodnu povećanu potrošnju vode, iako su vodu koristili jednako kao i do tada. Zbog toga, građani opravdano sumnjaju da je problem velikih računa prouzročen prije svega neispravnom vodovodnom infrastrukturom.

Gradska organizacija SDP BiH Visoko, svjesna ozbiljnosti problema, na sutrašnjoj sjednici Gradskog vijeća će predložiti kako da riješimo problem koji proizvodi dodatne namete građanima. Rješenja koja nudimo su lako provodljiva i sigurno će donijeti rezultate u bliskoj budućnosti.

SDP Visoko predlaže da Gradska uprava pripremi izmjene i dopune Odluke o komunalnom redu kojom će se omogućiti kooridniran rad komunalnom inspektoru i JKP „Visoko“ d.o.o. Visoko, odnosno proveđenje detaljnog pregleda vodovodnih instalacija, s posebnim fokusom na objekte u kojim je utvrđena prekomjerna potrošnja vode.
Ako Gradska uprava ne prihvatiti ova rješenja nastavit će se trend koji će značiti rast dodatnih opterećenja za građane. Nesrazmjerno veliki računi su već postali realnost, a obaveza Gradske uprave je da pomogne građanima u rješavanju ovogproblema.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.