Susret Umihanić-Nikšić

Dogovoren maksimalni angažman federalnih vlasti

Razgovarano je o štetama nastalim tokom poplava i načinima kojima Vlada Federacije BiH može pomoći, o deficitu od 68 miliona KM u buždetu TK, problemima nekih od općina sa Elektroprivredom, te zapošljavanju novih radnika u rudnike na području TK putem javnog oglasa

Slika

 Kako bi usaglasili naredne korake u sanaciji posljedica poplava premijer Tuzlanskog kantona Bahrija Umihanić danas se sastao sa premijerom Federacije Bosne i Hercegovine Nerminom Nikšićem.

Sastanku je prisustvovao i ministar finansija TK Miralem Nuhanović.

Razgovarano je o štetama nastalim tokom poplava i načinima kojima Vlada Federacije BiH može pomoći, o deficitu od 68 miliona KM u buždetu TK, problemima nekih od općina sa Elektroprivredom, te zapošljavanju novih radnika u rudnike na području TK putem javnog oglasa.

Premijer Umihanić je federalnog premijera Nikšića upoznao i sa koracima koji su poduzeti kako bi se što prije revitalizovali „Dita“ i „Konjuh“ te predložio da Tuzlanski kanton bude među prvima gdje će i praktično biti primijenjen Zakon o finansijskoj konsolidaciji i to u slučaju ova dva preduzeća.

– Bilo bi dobro kada bi baš Tuzlanski kantona bio prvi u kojem bi testirali Zakon o finansijskoj konsolidaciji privrednih društava što bi pomoglo da se izađe iz začaranog kruga obaveza, pogotovo kada je „Dita“ u pitanju – kazao je ovom prilikom premijer Umihanić.

Federalni premijer dao je podršku prezentovanim projektima i obećao organizovanje sastanka sa predstavnicima kantonalnih zavoda zdravstvenog osiguranja kako bi se na najbolji način riješio problem izmirenja dugova UKC-a Tuzla.

Najavljeno je i da će nakon konačne procjene štete, koja bi trebala biti završena do 19. juna, Federalna vlada iz svojih resursa recipročno pomoći svim ugroženim dijelovima u Federaciji, saopćeno je iz Ureda za zajedničke poslove     kantonalnih organa Tuzlanskog kantona.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.