DAMIR HADŽIĆ ZA VIJESTI.BA

Dodikove ultimatume niko ne shvata ozbiljno

Niko od ozbiljnih političkih aktera u BiH ne shvata ozbiljno ultimatume predsjednika RS i SNSD Milorada Dodika, jer su čisti politički populizam

Slika

Niko od ozbiljnih političkih aktera u BiH ne shvata ozbiljno ultimatume predsjednika RS i SNSD Milorada Dodika, koje koristi skoro svakodnevno. On pokušava na svaki način iskoristiti bilo koju temu u političke svrhe, što je čisti politički populizam.

Ovo je za Vijesti.ba izjavio ministar komunikacija i prometa BiH Damir Hadžić, komentarišući navode Milorada Dodika kako mogućnost da RS odbije da da bilo kakvu saglasnost u Vijeću ministara BiH dok se pitanje projekta "Južni tok" kroz RS ne riješi.

"Ja zaista ne znam da li Dodik razumije svoju poziciju i ulogu. On nema kapacitet, niti je u institucionalnom smislu neko ko može zaustaviti funkcionisanje državnih institucija, a posebno Vijeća ministara BiH", poručio je Hadžić.

Ukoliko se, pak, SNSD i njen lider odluče za ovakav potez, posljedice će biti ozbiljne, prvenstveno na samu stranku i njenog prvog čovjeka.

"Očigledno Dodik pokušava da probleme, koje ne može riješiti na nivou vlade koju kontroliše, delegira na nivo vlasti koji funkcioniše. Vijeće ministara BiH, u odnosu na Vladu RS, nivo je vlasti koji nije zahvaćen kočenjem, kakvo Dodik priželjkuje", zaključio je Hadžić.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.