Saša Magazinović

Dodikova kandidatura je primjer neprincipijelnosti, trebao je odbiti

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik je zvanično potvrdio da će na predstojećim izborima u oktobru biti kandidat za člana Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda, a Saša Magazinović iz SDP-a za Klix.ba je istakao da je njegova kandidatura primjer neprincipijelnosti te da s dosadašnjom retorikom ne može pobijediti.

“To je jedina pozicija na koju se on može kandidovati, a kako vrijeme bude prolazilo morat će mijenjati svoju retoriku jer mu je jasno da sa dosadašnjom retorikom ne može pobijediti u toj trci”, kazao je Magazinović.

Ističe da je Dodik trebao odbiti kandidaturu za Predsjedništvo BiH i kandidovati se na neku drugu poziciju jer BiH kao državu smatra nemogućom.

“Meni je ova kandidatura primjer neprincipijelnosti. Naši naistaknutiji političari često ne rade ono što misle i ne misle ono što rade. Ne bih se izenadio da Dodikova popularnost u određenim krugovima i u određenom procentu u neka doba promijeni predznak jer se nacionalni osjećaj i ponos ne može jesti, s njim ne možete školovati djecu i zadovoljiti osnovne potrebe. Onima koji preživljavaju nasjedajući na priče o nacionalnom ponosu i naboju sa sve tri strane će kad-tad puknuti film”, smatra Magazinović.

Podsjećamo, i SDP će s građanskim blokom stranaka imati zajedničkog kandidata za sprskog člana Predsjedništva BiH.