Saša Magazinović

Dodikova kandidatura je primjer neprincipijelnosti, trebao je odbiti

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik je zvanično potvrdio da će na predstojećim izborima u oktobru biti kandidat za člana Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda, a Saša Magazinović iz SDP-a za Klix.ba je istakao da je njegova kandidatura primjer neprincipijelnosti te da s dosadašnjom retorikom ne može pobijediti.

“To je jedina pozicija na koju se on može kandidovati, a kako vrijeme bude prolazilo morat će mijenjati svoju retoriku jer mu je jasno da sa dosadašnjom retorikom ne može pobijediti u toj trci”, kazao je Magazinović.

Ističe da je Dodik trebao odbiti kandidaturu za Predsjedništvo BiH i kandidovati se na neku drugu poziciju jer BiH kao državu smatra nemogućom.

“Meni je ova kandidatura primjer neprincipijelnosti. Naši naistaknutiji političari često ne rade ono što misle i ne misle ono što rade. Ne bih se izenadio da Dodikova popularnost u određenim krugovima i u određenom procentu u neka doba promijeni predznak jer se nacionalni osjećaj i ponos ne može jesti, s njim ne možete školovati djecu i zadovoljiti osnovne potrebe. Onima koji preživljavaju nasjedajući na priče o nacionalnom ponosu i naboju sa sve tri strane će kad-tad puknuti film”, smatra Magazinović.

Podsjećamo, i SDP će s građanskim blokom stranaka imati zajedničkog kandidata za sprskog člana Predsjedništva BiH.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.