Aner Žuljević

Dodik se sjeti mostarskih Srba svake 4 godine kad mu trebaju za neku političku trgovinu

Zastupnik SDP-a u Domu naroda Parlamenta FBiH Aner Žuljević, inače iz Mostara, oglasio se povodom današnje posjete lidera SNSD-a Mostaru gdje je održao sastanak s predstavnicima Srba tog grada s kojima je razgovarao o predstojećim lokalnim izborima.

“Nažalost, ponovo je odlučio da kao autentični politički lopinaš sebi uzme za pravo da broji krvna zrnca po Mostaru iz banjalučke perspektive. Taj isti Dodik je sasvim slučajno na svim ranijim proputovanjima kroz Mostar kao i danas zaboravio Srbe kojima je HDZ zajedno sa SDA, trasom autoputa oduzeo svu imovinu u južnom djelu Mostara od koje su stotinama godina uz poljoprivredu živjeli”, poručio je Žuljević.

Dalje navodi da je Dodik, nakon rješavanja kadrovske križaljke sa “probosanskim” SDS partnerom kako ih je provokativno nazivao jučer, otišao u posjetu Draganu Čoviću koji godinama u Skupštini HNK kao jedini odgovorni ruši prijedlog SDP-a za konstitutivnost Srba i takvim destruktivnim potezima ne želi ispoštovati odluku Ustavnog suda.

“Naravno, mene lično ne čudi nivo bahatosti i licemjerstva koji bh. Lukašenko pokazuje, jer da je pravne države on bi davno svoje ‘pošteno’ stečeno imanje od 50 duluma zamijenio sa nekoliko kvadrata institucionalno dobro zaštićenog i ograđenog prostora”, kaže SDP-ovac.

Žuljević je izrazio uvjerenje kako će jednog dana i BiH postati pravna država.

“Kad god ona stigla u naše krajeve vjerujem da će to značiti i to kako će njegova basnoslovna imovina biti vraćena narodu kao nacionalni park ili odmaralište penzionerima koje je pljačkao godinama. Usput, dobro bi bilo da manje troši vrijeme na Mostar, jer samo iznova dokazuje kolika je ljudska štetočina koji gleda samo svoj finansijski interes. Svjestan sam kako to vrijeme može iskoristiti da i dalje namješta tendere malom, da se ne drogira kako je sam rekao, jer je izgleda to jedini način da ostane na pravom putu, dok su svaki dan zbog njegovog srbovanja i lopovluka kolone tuđe djece pred ambasadama, ali njega to ne interesuje. Zamolio bih ga javno da se okani Mostara, jer mostarski Srbi, moji sugrađani, vijekovni stanovnici Mostara, utkani duboko u istoriju i tradiciju našeg grada, hvala Bogu nisu ni nalik na njega… Kulturni, pošteni, civilizirani, što nažalost njemu nikako ne prilici”, zaključio je.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu