Vojin Mijatović

Dodik se odlučio da uništi vlastitu ideju i stranku

„Svoju političku karijeru sam počeo u SNSD-u, to je stranka koja je tada bila politička alternativa ratnom SDS-u. To je bila politička alternativa koja je zastupala stavove izgradnje budućnosti i države Bosne i Hercegovine“, kazao je Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a.

„SNSD je bila članica i Socijalističke internacionale, imali smo jasne stavove i prema genocidu u Srebrenici kao i drugim teškim pitanjima, bili smo jasno opredijeljeni ka budućnosti BiH. Milorad Dodik je tada bio lider čitave BiH i jedini je imao priliku da bude prihvaćen od sva tri naroda u BiH!

Podržali smo tada i Aprilski paket, smatrali smo da ovakav Ustav nije funkcionalan, podržali smo formiranje Oružanih snaga BiH, članstvo u EU I NATO-u.

Onda je sve krenulo u kontra smjeru, preko noći su počeli stizati kadrovi iz SDS-a i Radikala, preko noći su postajali kreatori politika, i jako brzo SNSD postaje radikalnija od SDS-a i u još gorem kriminalu nego SDS. A to je teško bilo nadmašiti!

Mnogi su napustili ili otjerani iz SNSD-a, mnogi su počeli da šute za radi pokradenih miliona, a stranku su počeli da vode kriminalci poput Špirića i sličnih!
Dodik se odlučio da uništi vlastitu ideju i stranku, a pravi trabant-kriminalne strančice sa kojima je lakše upravljao nego sa stavovima pravih socijaldemokrata koje je SNSD nekada imao.

Bilo bi interesantno ćuti šta bi mu danas na sve rekao pokojni Nenad Baštinac, koji je bio suštinski ideolog stvaranja SNSD-a. Šta bi mu danas rekao pokojni Ante Marković od koga je mnogo naučio o politici!

Dodik se nažalost odlučio za milione i nacionalizam, za saradnju s kriminalcima i neiskrenima, za izolaciju i ne saradnju sa svijetom. Šteta Mile imao si pravu priliku da Bosna bude Švicarska, da ovdje svi dolaze, a ne da bježe, da budeš prvi predsjednik BiH ali nažalost upropastio si sve, sad će ti glave doći upravo ti ljigavci koje si napravio i sa kojima si upropastio sve, nažalost bolje nisi ni zaslužio nek ti je Bog u pomoći!

Kao sto vidiš moji stavovi su ostali isti jer tako sam naučio i od tebe, i Rajka i Branka i Milana i Srebrenke i Dušanke i mnogo vas još koji ste promijenili svoje stavove 1000%.
Istina nemam milione kao vi, ali sam isti, doduše 20 godina stariji, ali spavam mirno u svojoj zemlji Bosni i Hercegovini”, napisao je Mijatović.

nap.ba


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu