KO SDP BIH HNK

Dodik potvrdio ono što svi znaju, SDA je prodala Mostar

Kantonalni odbor Socijaldemokratske partije BiH Hercegovačko-neretvanskog kantona poziva Bakira Izetbegovića da građanima Mostara kaže za koju cijenu ih je prodao Draganu Čoviću i HDZ-u Bosne i Hercegovine?

Naglašavamo da nas ni najmanje ne iznenađuje informacija koju je u javnosti iznio Milorad Dodik, da su SDA i Izetbegović u njihovoj križaljci etničke podjele Bosne i Hercegovine Mostar “velikodušno” prepustili HDZ-u BiH. Džaba se SDA-u pravdati kada već cijela država odavno zna da su prodali Mostar.

SDA-ova izdaja države i poticanje podjele nije ništa novo. Pečat na podjelu Mostara i države Čović i Izetbegović su već udarili u Mostarskom sporazumu. Podsjećamo, u tački 2. Političkog sporazuma o načelima izmjena i dopuna Izbornog zakona Bosne i Hercegovine, SDA i HDZ su se obavezali da će osigurati “legitimno predstavljanje konstitutivnih naroda”. To je jasan uvod u uspostavu tri izborne jedinice, odnosno tri etnička entiteta, gdje bi Mostar bio stolni ukras HDZ-ove despotije.

Ranije, SDA je podržala izbor Ljube Bešlića za gradonačelnika Mostara. Pitamo i sve kandidate stranaka okupljenih oko SDA: Je li vas bar malo stid što ste ukrasna lica izdajničke politike Mostara i Bosne i Hercegovine?

Također, HDZ BiH i Dragana Čovića pitamo na kojim je to evropskim principima sa Izetbegovićem dogovorio podjelu Bosne i Hercegovine na tri entiteta, odnosno na begovat Bakira Izetbegovića, kneževinu Milorada Dodika i banovinu Dragana Čovića?

Ako su ti principi isti oni pod kojim stanovnici Livna, Tomislavgrada, Širokog Brijega bježe od tlačenja HDZ-a, onda se ni Mostarcima ne piše ništa sretniji scenario.

Dok SDA i HDZ preko svojih satelita i sluga uporno optužuju SDP BiH i BH blok za kojekakve fiktivne izdaje, jasno je da su državu i narod izdali upravo oni, i tu izdaju su potvrdili potpisom na sporazumu. KO SDP BiH HNK naglašava da za nas prodaja i predaja Mostara u ruke etnonacionalista, koji su Mostar zajedno već raskrčmili i opustošili, nije opcija.

 


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu