Aner Žuljević za Oslobođenje

Dodik je u Hercegovini svojom politikom odveo Srbe u zagrljaj HDZ-a

Da su promjene Ustava HNK-a samo mrtvo slovo na papiru i politička igra vladajućih stranaka SNSD-a i HDZ-a, mišljenja je Aner Žuljević, delegat u Domu naroda i SDP-ov zastupnik u Skupštini HNK-a.

Dodik je, nažalost, svojom politikom odveo Srbe u zagrljaj HDZ-a koji se s njima u Hercegovini najvećim dijelom ne ponaša ravnopravno, nego trguje u različitim okolnostima pokušavajući da pošalje lažnu poruku dobronamjernosti međunarodnoj zajednici.

Ovo sa ustavnim promjenama im je odgovaralo sada uraditi, iako su ranije bez bilo kakvog ozbiljnog razloga dvije godine odbijali prijedlog SDP ovih amandmana, jer je trenutno epicentar svih politickih pitanja izmjena Izbornog zakona.

HDZ predstavlja kako je spreman da u HNK-u Srbima omogući ustavnu ravnopravnost, a to nije učinio u zapadnoj Hercegovini, niti u Livnu, kaže Žuljević.

Dodaje kako upravo dvije stvari pokazuju da se ovdje radi o neiskrenoj i dvoličnoj politici.

– HDZ na svojim listama promoviše pripadnike srpskog naroda, iako sve vrijeme zagovara kako ne pristaje da se bilo ko miješa u političke pozicije hrvatskog naroda.

To je licemjerstvo koje je gospodin Čović pokazao.

Ovim je samo jos jednom potvrdio da je HDZ multietnicka stranka kad im je to politicki interes i da je jednako spreman napraviti ono što priča da je njemu uradio Željko Komšić, a on to godinama radi sa Srbima, kaže Žuljević.

Još je bolji primjer, smatra sagovornik Oslobođenja, ono gdje se Čović u potpunosti pita.

– To je Ministarstvo unutrašnjih poslova i zadnji konkurs za prijem radnika, gdje je na djelu mogao pokazati ustavnu ravnopravnost.

Umjesto toga, niko iz reda srpskog naroda nije primljen na tom konkursu, zaključuje Žuljević.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.