Denis Bećirović

Dodik je danas javno potrctao da entitet RS ne može donositi odluke bez državnih organa BiH

Denis Bećirović, potpredsjednik SDP BiH, smatra kako je Milorad Dodik danas poručio da nema nikakav problem “da ovdje dođe sada sto hiljada vojnika NATO-a i da okupiraju ovu zemlju”. “Ali potrebno je pribaviti saglasnost nadležnih organa, a nadležni organ je Predsjedništvo. A ja, koliko znam, još uvijek sjedim u tom Predsjedništvu i nikada neću dati saglasnost da bilo čije, ni NATO-ove ni ruske niti bilo čije trupe, ovdje dođu”.

“Dakle, danas je Dodik, svjesno ili nesvjesno, javno i poslije dužeg vremena potcrtao da u državi Bosni i Hercegovini postoje nadležni državni organi koji moraju davati saglasnost. To, između ostalog, znači i da entitetski organi vlasti u RS-u ne mogu donositi nikakve jednostrane i antidejtonske zakone i odluke već da se moraju poštovati nadležni državni organi vlasti.

Vrijeme je Dodik prekine sa svojom providnom i jadnom politikom jer iz dana u dan postaje sve više kontradiktoran. Vrijeme je Dodik objasni kako, po njegovom nalogu i uputstvu, entitetski organi vlasti mogu rušiti pravni poredak države Bosne i Hercegovine, bez bilo kakve saglasnosti državnih organa vlasti, a kako državni organi vlasti ne mogu odlučivati bez njegove saglasnosti?! Kakva je to pravna i politička logika?! Postoji li takva logika odlučivanja u bilo kojoj državi svijeta?

Dodik se mora prestati blamirati i mora dobro upamtiti da kada POTPUNO SRUŠI DEJTONSKA PRAVILA PONAŠANJA TADA NA SCENU STUPAJU NEKA DRUGA PRAVILA. U antidejtonskom scenariju, na kojem Dodik uveliko radi, neka se nimalo ne čudi kako, u kojem broju i kojom brzinom će doći vojne snage NATO saveza u državu Bosnu i Hercegovinu”, naveo je Bećirović.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.