Saša Magazinović za Dnevni avaz

Dodik izgubio kompas, približava se svome kraju

Šef Kluba zastupnika SDP-a u Parlamentarnoj skupštini BiH Saša Magazinović, komentirajući ponašanje Milorada Dodika, lidera SNSD-a i člana Predsjedništva BiH, koji je u ovu instituciju doveo harmonikaša, kazao je za portal “Avaza” da je Dodik pokušao da omalovaži instituciju Predsjedništva, ali da u tome nije uspio.

– Dodik je ovim činom samo omalovažio sebe i čitavoj javnosti, domaćoj i međunarodnoj pokazao da se ne radi o ozbiljnom političaru, nego čovjeku koji nije za Predsjedništvo BiH, nego za kafanu. U svome političkom sunovratu, on je potpuno izgubio kompas i vjerovatno ono što njegovi najbliži saradnici govore u neformalnim razgovorima, približava se svom kraju, a to radi bez imalo stila – rekao nam je Magazinović.