BH blok

Dodik i Izetbegović su kao Vlada KS trebali stati pred narod i povesti borbu protiv korone

O posljednjim političkim dešavanjima u našoj zemlji oglasili su se iz Bh. bloka (SDP i NS). Oni kažu kako su akteri posljednjih prepucavanja trebali davno stati pred narod i povesti borbu protiv pandemije.

“U trenutku dok Milorad Dodik govori o mirnom razlazu, a Bakir Izetbegović da je spreman povesti narod u rat kako bi to spriječio, Bosna i Hercegovina je prešla cifru od 8.000 umrlih od posljedica zaraze koronavirusom”, kažu oni na početku.

Oni kažu kako je jedini pozitivan primjer Kanton Sarajevo gdje je vlast upravo tako postupila.

“Dnašnji događaj i početak vakcinacije građana Sarajeva koji lično svjedoče o ljubaznosti medicinskog osoblja i organizaciju procesa porede s najuređenijim sistemima svijeta je dokaz toga. Nisu morali dočekati pozne godine da bi doživjeli da se sistem odnosi prema njima kako zaslužuju, kao prema onima koji su ga svojim doprinosima i izgradili. To što su zadnjih gotovo 30 godina proveli u jednom od najneuređenijih sistema u svijetu najveći krivci su oni koji danas pričaju o otcjepljenju i ratu kako bi upravo prikrili nered koji su stvorili”, kažu oni.

Iz Bh. bloka kažu da ljudi hoće bolji život, ni otcjepljenje ni rat nisu put ka njemu, niti su danas izvjesni.

“Ogromna većina građana to zna. Naravno, ovu priču ne potcjenjujemo, ali isto tako nećemo pristati na političku homogenizaciju koja će u konačnici služiti izbornom uspjehu dominantnih nacionalnih političkih opcija. Priču o secesionizmu smatramo najvećim generatorom političke krize i pozivamo međunarodnu zajednicu, a prije svih Sjedinjene Američke Države, Evropsku uniju, njenu delegaciju u BiH te OHR da svaku takvu priču sankcionišu. Sankcije neće spriječiti da se o takvim stvarima razmišlja, ali je sigurno da bi pomoglo da niko na osnovu te retorike ne dođe na vlast ili uspije na njoj ostati”, izjavili su oni.

Pozivaju iz ove političke grupacije sve nadležne agencije da poduzmu mjere predostrožnosti kako ostrašćeni pojedinci ne bi političke fantazije svojih etno-lidera shvatili kao vlastitu životnu misiju te napravili incident koji neće doprinijeti ostvarenju njihovih političkih želja ali može uništiti i njihov i ko zna još čiji život.

“Mi vjerujemo da u cijeloj BiH postoje političke snage koje našu domovinu smatraju mjestom na kojem svi naši građani mogu osigurati najbolju budućnost za sebe i svoju djecu i da im možemo stvoriti sistemski okvir unutar kojeg će takva budućnost biti izvjesna. O tome smo spremni sa svima njima razgovarati koliko je god i kad god je to potrebno. Novih žrtava rata zasigurno neće biti, dok nove žrtve sistema brojimo svaki dan. Učinit ćemo sve da takav sistem promijenimo uz pomoć građana kojima je dosta politike beznađa i zaluđivanja”, zaključili su u saopćenju iz Bh. bloka.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.