Sarajevo

Dodijeljena nagradna putovanja na SP u Brazil rudaru i uposleniku Elektroprivrede BiH

Uručujući nagradu Plasti premijer Nikšić je istakao da je ovo aranžman menadžmenta Elektroprivrede BiH, a Sindikat je izabrao jednog rudara i radnika ove kompanije koji će putovati u Brazil, te im poželio da svojim navijanjem doprinesu uspjehu naše reprezentacije

Slika

Na svečanosti u zgradi Vlade Federacije BiH u Sarajevu danas su federalni premijer Nermin Nikšić i generalni direktor JP Elektroprivreda BiH  Elvedin Grabovica uručili karte za nagradno putovanje na Svjetsko nogometno prvenstvo u Brazil dvojici uposlenika Koncerna EPBiH, Sejadu Plasti i Amiru Mlinareviću.

Ova odluka je donesena nakon što je Vlada Federacije BiH na 114. sjednici održanoj 13. maja ove godine dala saglasnost na sponzorski ugovor između Elektroprivrede BiH i Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH vrijedan 350.000 konvertibilnih maraka za 2014. godinu.         Sindikat rudara je za putovanje u Brazil predložio Sejada Plastu, zaposlenog u pogonu Haljinići Rudnika mrkog uglja Kakanj, a Sindikat radnika Elektroprivrede BiH Amira Mlinarevića, uposlenika Podružnice Elektrodistribucije Zenica, Poslovna jedinica Donji Vakuf.

Uručujući nagradu Plasti premijer Nikšić je istakao da je ovo aranžman menadžmenta Elektroprivrede  BiH, a Sindikat je izabrao jednog rudara i radnika ove kompanije koji će putovati u Brazil, te im poželio da svojim navijanjem doprinesu uspjehu naše reprezentacije.

Direktor Grabovica, koji je uručio nagradu Mlinareviću, naglasio je da je odluku o tome ko će putovati u Brazil menadžment prepustio Sindikatu izrazivši uvjerenje da je ona pravedna i da su uposlenici, koji su najviše zaslužni za pozitivne rezultate Elektroprivrede, odista zaslužili nagradu.

– Uposlenici naše kompanije su najzaslužniji što imamo finansijsku sposobnost da pomognemo našem sportu i sportistima. Mislim da je ovo dobar izbor, jer nije bilo nijedne primjedbe niti komentara na njega – rekao je Grabovica koji im je poželio sretan put u Brazil i uspjeh naše reprezentacije.

Zahvaljujući se Plasto je rekao da u prvi mah nije mogao vjerovati da je dobio ovu nagradu i da ne može opisati svoju radost.

– Hvala svima onima koji su omogućili da rudari i elektroprivrednici mogu prisustvovati ovom velikom događaju kakav je Svjetsko prvenstvo i hvala onima koji su me predložili za ovu nagradu – rekao je Plasto.      

Pedesetjednogodišnji Sejad Plasto iz Kraljeve Sutjeske je u Rudniku Kakanj od 1981. godine, gdje je radio kao jamski utovarač, a potom i električar u Montažnoj elektro grupi, a potom i kao dežurni električar na  mehanizovanom širokom čelu. Nakon povrede na radu, poslije koje ostaje bez potkoljenice, prelazi na radno mjesto električara  na održavanju mjernih instrumenata, gdje se nalazi i danas.

 Amir Mlinarević je rođen 1979. godine u Bugojnu. Završio je Srednju stručnu školu i radi na poslovima elektromontera-električara. Živi u Donjem Vakufu. Jedan je od najvatrenijih navijača nogometne reprezentacije BiH čije je sve utakmice redovno pratio tokom kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

Podstičući razvoj i unapređenje sporta u Federaciji BiH,   Elektroprivreda BiH u 2014. godini  sponzorira i  Košarkaški savez BiH sa 110.000 KM, Rukometni savez BiH sa 60.000 KM i Savez sjedeće odbojke BiH sa 60.000 KM.

Današnjoj svečanosti su prisustvovali i predstavnici drugih sportskih asocijacija sa kojima je EP BiH zaključila sponzorski ugovor.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.