Magazinović o Plenkovićevoj posjeti

Dobrosusjedski odnosi trebaju ostati prioritet

 

Plenković nije prvi zvaničnik susjednih zemalja koji kao svoju prvu destinaciju u službenim posjetama izabere BiH. To je, prema mišljenju zastupnika u državnom Parlamentu Saše Magazinovića, pokazatelj da su prioriteti u vanjskoj politici svih država regiona, osim evropskog puta, i dobrosusjedski odnosi.

– Ako je svrha ove posjete da se to potcrta, onda je ona dobrodošla jer nama trebaju saveznici na putu ka EU. Ukoliko se s druge strane ova posjeta može dovesti u vezu sa nekim posljednjim inicijativama, glasinama o tome ili čak sa potezima hrvatskih zvaničnika koji se mogu tumačiti kao direktno mješanje  u unutrašnjopolitičke odnose, onda bi moj savjet i domaćim i hrvatskim zvaničnicima bio da budu pažljivi, jer u našoj regiji treba smirivanje odnosa, a ne dalje potpirivanje.Više niko nikome ne može biti mentor. Ja se ne bih „igrao kladionice“ i pogađao o čemu se ovdje konkretno radi. Želim da vjerujem da je to ono što je najbolje i za jednu i za drugu stranu“, izjavio je Magazinović.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.