Forum mladih SDP BiH

Dnevni Avaz zloupotrebljava građanski bunt za prikupljanje jeftinih političkih poena

Forum mladih SDP BiH u potpunosti podržava zahtjeve obespravljenih građana Tuzle, ali i ostalih gradova širom Bosne i Hercegovine u njihovim zahtjevima da se kazne odgovorni za dugogodišnje privatizacijske pljačke koje godinama dovode u pitanje egzistenciju desetaka hiljada porodica.

Slika

Izražavamo žaljenje što je u toj borbi za građanska prava došlo do rušenja i uništavanja zajedničke imovine, kao i zloupotrebe socijalnog bunta od strane pojedinih stranaka i pojedinaca koji nerede koriste za prikupljanje jeftinih političkih poena.

Napominjemo da su mnogi od nas u Forumu mladih SDP-a djeca roditelja koji su zaposleni u propalim firmama, mnogi od nas znaju kako je kada porodica mjesecima čeka jednu platu, mnogi od nas preživljavaju sa par maraka dnevno, pa i mnogi od nas ovih dana traže svoja prava na ulicama.

Ipak, želimo napomenuti da građani ne smiju dozvoliti "neformalnim grupama" i dežurnim dušebriznicima koji iz udobnih funkcionerskih fotelja šalju predizborne poruke putem "bliskih" medija ignorišući činjenicu da su upravo oni bili protiv seta antikoruptivnih zakona koji bi omogućili kažnjavanje odgovornih za pljačku stotina državnih kompanija i oduzimanje njihove imovine stečene na kriminalan način.

Posljednji takav primjer je današnji tekst na portalu Dnevnog Avaza u kojem se zloupotrijebio Facebook status Selme Bajić, sekretarke KO FOM SDP Sarajevo u cilju diskreditacije SDP BiH. Smatramo da objava dijela statusa i samo pojedinih komentara ne predstavlja profesionalno i nezavisno novinarstvo već politički pamflet onih koji već mjesecima najavljuju "građanski cunami" umjesto da podrže Zakone koji su imali za cilj borbu protiv korupcije i kriminala.

Dnevnom avazu i njima bliskim "političkim projektima" poručujemo da sada nije vrijeme za prikupljanje jeftinih političkih poena. U pitanju su ljudski životi!

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.