KO SDP BiH HNK

Djetinjaste podvale i konstrukcije potvrđuju principijelnost SDP-a HNK

Ovim pitanjem se i na jedan perfidan, neutemeljen i besmislen način bave nepotpisani autori dopisa sročenom na službenom memorandumu partije.

Slika

SDP HNK osuđuje posljednje jeftine i providne pokušaje diskreditacije partije po već oprobanom receptu zloupotrebe memoranduma partije. Posljednji pokušaj ukazuje na paničnu potrebu novoformirane parlamentarne većine u HNK da na svaki način pokuša skrenuti pozornost sa činjenice da se u konkretnom slučaju radi o nečasnoj političkoj trgovini u koju su se upustili učesnici u projektu suvišne i po građane štetne rekonstrukcije kantonalne vlade.

Najgore od svega po ove činioce je očito to što je na vidjelo opet izašla dosljednost i principijelnost SDP-a HNK, kojem su principi i dugoročni ciljevi važniji od sitne privatne trgovine, što su prepoznali i građani kantona, a o čemu svjedoči i pokretanje inicijative za isključenjem iz partije zastupnika koji je postupao suprotno programskim načelima i principima partije.

Ovim pitanjem se i na jedan perfidan, neutemeljen i besmislen način bave nepotpisani autori dopisa sročenom na službenom memorandumu partije. Pored činjenice da je zloupotrijebljen memorandum ni manje ni više nego centrale SDP-a u Sarajevu, odakle je navodno poslat dopis, navodi se da su dopis poslali anonimni članovi KO SDP HNK. Apsurd je taj da su upravo Predsjedništvo i Kantonalni odbor SDP HNK jednoglasno usvojili odluku o nedavanju podrške rekonstrukciji Vlade, uključujući činjenicu da je pored ostalih članova Predsjedništva navedeni stav protivljenja rekonstrukciji u raspravama vrlo argumentovano zastupao i za njega glasao i Mirsad Ljeljak, koji je dan pred održavanje Skupštine iz nama nepoznatih  razloga „naprasno“ promijenio mišljenje.

Jednako tako, KO SDP HNK je u punom sazivu, ovaj put tek bez spomenutog zastupnika, jednoglasno uvojio odluku o pokretanju postupka isključenja Mirsada Ljeljka iz SDP-a zbog netransparentnog i samostalnog učestvovanja u sumnjivim trgovinama uspostave nove parlamentarne većine. Stoga, nameće se jednostavno pitanje: Koji su to fantomski članovi KO SDP HNK koji su bili protiv isključenja i za rekonstrukciju kantonalne Vlade?! Više je nego indikativno da su ovu infantilnu podvalu u kojoj se kao dio „osovine zla“ spominju i franjevci iz Rame (?!) prenijeli isti oni mediji koji su kao „senzacionalan“ plasirali i pola godine ranije sročeni falsifikat dopisa na memorandumu SDP-a. Posebno žalimo što su u ovu prljavu, bezočnu podvalu čija konstrukcija vrijeđa inteligenciju svakog onoga ko je u stanju sabrati 2+2, uvučeni i franjevci iz samostana Rama-Šćit koji su, eto, lobirali za ostanak ministara iz reda HDZ 1990?!

Na kraju, ostaje da čekamo i vidimo koju će sljedeću glupariju osmisliti „mudraci“ i mediji kojim osnovu političkog djelovanja čini pisanje pisama na memorandumu SDP-a. Možda bi za promjenu bilo dobro da na memorandumima svojih partija pokušaju objasniti zašto je bilo toliko bitno da se tri mjeseca pred izbore HDZ-u BiH omogući ovladavanje polovinom Vlade HNK?

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.