Dizdar u Stocu: Istina ne govori ni protiv koga osim protiv počinioca zla

organizaciji Udruženja logoraša Stolac obilježava se 30 godina od etničkog čišćenja Stoca.

Haški tribunal je u pravosnažnoj presudi šestorki utvrdio da su zločini počinjeni u Stocu i na više lokacija u ovoj općini, među kojima je i “Koštana bolnica”.

Večeras je premijerno prikazan i film “Stolac – grad inata”.

Obilježavanju je prisustvovao i federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Nerin Dizdar.

“Ovdje smo da se prisjetimo svih naših žrtava od Adisa Bucmana koji je ubijen sa 4,5 godine do Munte Šetke koja je bila 1905. godište, kao i svih nevino ubijenih. Važno je govoriti istinu jer istina ne govori ni protiv koga osim protiv počinitelja zla. Povratnici u Stolac su primjer kako se bori za državu Bosnu i Hercegovinu, izdržali su iskušenja u ratu i nakon njega. Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica će biti uvijek uz njih i uz sve povratnike koji čuvaju pluralnost i oni čine glavne stubovi naše domovine”, poručio je ministar Dizdar

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.