Dizdar u Srebrenici: Puna podrška porodici Omerović

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Nerin Dizdar danas je u Srebrenici posjetio porodicu povratnika Mirsada Omerovića, kojeg je sinoć privela policija Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Naime, Omerović je priveden zbog negodovanja koje je izrazio povodom koncerta ispred pravoslavne crkve na godišnjicu genocida u Srebrenici.

“Nakon što smo primili informaciju o ovom slučaju, posjetili smo porodicu Mirsada Omerovića, povratnika, koji je prošao i torture logora, kako bismo dobili više informacija o onome što se dogodilo i kako bismo im iskazali podršku. Posljednjih mjeseci smo svjedoci učestalih napada i pritisaka na povratnike, koji su se nakon genocida i zločina vratili na svoja ognjišta. Njihova žrtva je velika, napade na njih nećemo posmatrati sa strane, učinit ćemo sve kako bismo pomogli, omogućili im jednaka prava i život učinili lakšim. Mirsadovoj porodici smo obećali pomoć, i izrazili očekivanja da će Mirsad uskoro biti pušten kući”, izjavio je ministar Dizdar.

Ministar Dizdar je ovom prilikom pozvao i predstavnike domaćih institucija međunarodne zajednice da izvršavaju obavezu zaštite povratnika.

“Jadna je vlast koja silu provodi nad najugoženijim i najnemoćnijim”, zaključio je Dizdar.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.